El líder del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat partidari novament de l’aplicació del 155. “La situació a Catalunya és insostenible i no sé a que espera el govern a posar ordre”, ha sentenciat en un esmorzar informatiu a Madrid, on ha reclamat a l’executiu del PSOE que “deixi de donar indicacions irresponsables als jutges” mitjançant declaracions favorables a la llibertat provisional dels presos independentistes o d'un posterior indult

Casado ha assegurat que els jutges que actuen respecte al procés independentista estan fent la seva feina i “espera i confia” que la Fiscalia General de l’Estat i la fiscalia del Tribunal Suprem faran el mateix.

A més, el líder del PP s’ha mostrat convençut aquest dimarts que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assolirà pactes ocults amb ERC i el PDeCAT per obtenir els seus vots favorables als pressupostos generals de l’Estat per al 2019.

En aquest marc, ha expressat la seva preocupació per les “indicacions irresponsables” dels ministres del govern espanyol amb declaracions favorables als presos o sense “rectificar immediatament” els qui com Joan Tardà demanen un gest a canvi dels vots als pressupostos. “Es que no me’n fio, i estic convençut que faran com a la moció de censura”, ha afirmat, i “per sota pactaran gestos”.

Ha posat com a exemple el trasllat dels presos a Catalunya, on tenen “un règim discrecional de visites, trucades i reunions”. “Em temo que intentaran pactar per sota la taula no només amb ERC i el PDeCAT, sinó també amb el partit abertzale que també està demanant compromisos inconfessables que em temo que va parlar Zapatero amb Otegi en una reunió vergonyosa la setmana passada”.

En sintonia amb la Faes

Casado ha insistit en la necessitat d’activar un 155 que vagi més enllà del que va aplicar Mariano Rajoy i afecti també TV3, escoles, Mossos i Administració Penitenciària. Segons el líder del PP, que està en plena sintonia amb la Faes en aquest aspecte, Sánchez ho podria comunicar ja a Torra i obtenir el suport dels senadors del PP a la cambra alta. “Aquesta oferta segueix oberta, més encara perquè hem vist kale borroka, agressions a policies i un intent d’assalt al Parlament”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha insistit que a Catalunya “hi ha un supremacisme que cal combatre” aprofitant ara les eleccions municipals. Si els partits constitucionalistes aconsegueixen governar a Barcelona, Tarragona i altres ciutats importants de la corona “la quimera independentista cau”.