El Partit Popular ha estat la segona força més votada en les eleccions d'aquest diumenge 10 de novembre. La formació blava comptarà amb 88 escons al Congrés dels Diputats, 22 més que els que va guanyar el 28-A, fet que segons Pablo Casado demostra que "el partit està fort".

Després de conèixer el resultats dels comicis, i en un ambient d'alegria continguda, el líder dels populars ha afirmat que Pedro Sánchez "ha fracassat". "És el gran derrotat, volia eleccions i ha perdut 3 escons, té menys opcions de formar govern", ha recordat. Casado, a més, ha instat el president del PSOE "a valorar el seu futur" perquè "Espanya no pot esperar més i no pot estar pendent dels seus interessos".

El líder de la formació blava ha apuntat que el seu resultat "és bo per al partit però no per a la governabilitat d'Espanya", i ha destacat que el PP "sempre ressorgeix i està a l'alçada del que el país necessita". "Som el partit que defensarà la unitat nacional, la creació de feina i els interessos dels espanyols. Estem a prop dels nostres compatriotes, serem molt exigents amb el partit socialista i exercirem la nostra responsabilitat, Espanya no pot estar més temps bloquejada", ha dit.

Finalment, Casado ha afirmat que Sánchez "té la pilota a la seva teulada" i ha destacat que els interessos del PSOE són incompatibles amb els del PP, de manera que sembla poc probable que la seva formació s'abstingui per tal de permetre que els socialistes governin. "El PP tornarà a liderar el futur d'Espanya", ha sentenciat.