El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha declarat aquest divendres que no toleraran que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ''posi en escac la dignitat d'Espanya pel mandat dels independentistes colpistes''. Casado ha fet aquestes declaracions a Málaga després de conèixer els escrits d'acusació de la fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat.

En aquest sentit, Casado ha destacat que tant la Fiscalia General com el poder judicial han complert amb ''la responsabilitat de mantenir l'acusació de rebel·lió'' perquè considera que hi ha indicis que s'han comès aquests delictes, mentre que ha criticat que l'Advocacia de l'Estat hagi ''materialitzat el gest'' que Torra va demanar a Sánchez en no plantejar la rebel·lió.

Casado, en referència a la decisió de l'Advocacia de l'Estat de no acusar els líders independentistes del delicte de rebel·lió i atribuir-los sedició i malversació, ha assegurat que ''no pot ser que Pedro Sánchez trepitgi el Codi Penal, la separació de poders i la dignitat de la democràcia espanyola''.

Per Casado aquest canvi en l'acusació és ''el gest'' que Torra va demanar fa un mes al president de l'executiu espanyol i que s'ha materialitzat ''de forma infame''.