El president del PP, Pablo Casado, ha demanat que els vaixells de l'exèrcit espanyol barrin el pas a les embarcacions amb persones migrants a bord.

Es tracta d'una petició que ja va fer el partit d'ultradreta Vox fa uns mesos i que va rebre la resposta de l'exèrcit que la seva obligació és auxiliar aquestes persones i no pas bloca'ls-hi el pas. "La frontera de tots els Estats membres són fronteres de la Unió Europea. Per tant, Frontex, i també les forces armades dels països membres, han de vetllar per la integritat territorial de les fronteres i també evitar que milers de persones perdin la vida".

Pablo Casado ha visitat aquest divendres l'illa de Xipre, on ha estat rebut pel primer ministre, Nikos Anastasiadis. El líder del PP també ha aprofitat l'avinentesa per destacar els "interessos comuns" dels dos països en matèria de política migratòria. Als "interessos comuns" entre Xipre i Espanya, el cap del PP també hi ha sumat Grècia, on va ser-hi dijous passat. "En el cas de Xipre i Espanya, aquestes onades migratòries han fet que sempre ens hàgim defensat, i que hàgim plantejat que es tracta d'una política comuna de la UE", ha afirmat.
 

EuropaPress 3717483 personas migrantes playa tarajal 17 mayo 2021 ceuta espana espana
Persones migrants a la platja del Tarajal de Ceuta/ Europa Press

Encara sobre polítiques migratòries, el líder popular ha assegurat que "Espanya té una gran experiència en pressió migratòria". I ha destacat que "quan el PP ha estat al Govern els fluxos migratoris s'han pogut aturar amb una política dual, basada en la fermesa a la defensa de les fronteres, amb mitjans materials, personals, i en col·laboració amb Frontex i la cooperació amb els països d'origen".

Tanmateix, Casado ha posat èmfasi en la crisi del Marroc de la primavera passada. Aleshores, el Marroc va animar milers de persones a saltar la frontera, fet que va provocar una situació de caos a la frontera. En aquesta línia, Casado ha remarcat que "s'utilitza la immigració per desestabilitzar la sobirania nacional" i ha posat com a exemple l'actual situació a la frontera entre Bielorússia i Polònia.

A més, ha fet referència a Ceuta i Melilla per ressaltar que són les úniques ciutats d'un Estat de la UE a l'Àfrica. Per acabar-ho de reblar, ha comentat que aquella onada del maig va tenir "motivacions polítiques". 

Altrament, ha posat de manifest que "la frontera de tots els estats membres són fronteres de la Unió. Per tant, Frontex i també les Armades dels països membres han de vetllar per la integritat territorial de les fronteres, i també evitar que milers de persones perdin la vida, moltes vegades explotats per màfies i per la misèria dels seus països i conflictes bèl·lics”, ha afirmat. I ha afegit que "per això la fermesa a les nostres fronteres ha d'anar acompanyada per la solidaritat europea als països d'origen".

Amb tot, Casado ha assegurat que espera que al proper Consell Europeu es debati sobre les quotes de repartiment de refugiats, així com de la política migratòria comuna.

 

Imatge principal: El president del Partit Popular, Pablo Casado