El secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha carregat contra el president del Partit Popular, Pablo Casado, assegurant que el cas del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos és "igual de greu i indefensable" que el de la fins ara ministra de Sanitat, Consum i Benestar Comercial, Carmen Montón.

"Qui digui que Casado no ha comès irregularitats menteix descaradament als ciutadans i insulta la intel·ligència de les persones que té davant. Ningú no ha vist els seus treballs: si existissin, no tindria problema a ensenyar-los", ha assegurat Echenique en una entrevista a RNE.

El número tres de Pablo Iglesias s'ha expressat així només uns minuts després que Montón hagi presentat la seva dimissió al president del Govern, Pedro Sánchez, perquè el cas del seu màster no influeixi en l'Executiu, segons ha assegurat en una compareixença convocada aquest dimarts en el ministeri.

La responsable de Sanitat ha dimitit després de les informacions difoses per Eldiario.es sobre irregularitats en el màster cursat a la Universitat Rey Juan Carlos i la informació de La Sexta de possible plagi en el seu treball final de màster (TFM).

"Ara volem veure els treballs de Pablo Casado. Als periodistes només els va ensenyar les portades, així que, pel que sabem, els va poder haver plagiat o fins i tot podrien haver estat un feix de pàgines en blanc. Què està ocultant el president del PP?", ha apuntat Echenique.

D'altra banda, el secretari d'Organització ha criticat el PSOE per la seva estratègia: durant les primeres hores de dilluns, ningú no va sortir en defensa de Montón. Aquest mateix dimarts, Sánchez feia pinya mostrant el seu suport a la ministra i defensant la seva tasca.

També s'ha referit al líder dels populars la portaveu adjunta de la formació morada en el Congrés, Ione Belarra, que ha acusat de "liderar el PP malgrat tenir entre mans un màster fraudulent".

"Dimiteix Carmen Montón. Tots els ulls posats ara en Pablo Casado. Hauria d'haver dimitit però no ho farà. Total, el PP va ser presidit per M. Rajoy durant anys i ningú no es va atrevir a denunciar-ho", ha escrit Belarra a la mateixa xarxa social.