El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha deixat anar una bateria de titulars que, en alguns casos, ben poc s'assemblen a la realitat. D'entrada, assegura que l'independentisme, històricament, "quan menys ha crescut ha sigut precisament quan ha governat el PP" a la Moncloa, en declaracions en un esmorzar organitzat per l'agència Europa Press. I ha convidat a revisar les "dades del CIS, són allà". Tot i que ha obviat que el referèndum de l'1 d'octubre va caure sota la presidència a l'Estat de Mariano Rajoy.

Malgrat la crisi espanyola amb el Marroc i l'anunci de Mohammed VI que es pot perllongar durant el temps amb noves onades migratòries i altres amenaces a nivell econòmic si no es referma la voluntat de rebutjar les aspiracions independentistes del Sàhara, l'agenda mediàtica ha estat marcada pels possibles indults que Sánchez pugui concedir als presos polítics independentistes.

La fotografia 'preferida'

Per això, Casado defensa la seva presència a la plaça Colón de Madrid el proper 13 de juny: "Estic molt sorprès que l'enfocament mediàtic s'estigui ocupant del dit i no de la lluna. És irrellevant que els partits secundin una plataforma cívica. El nostre objectiu és estar amb l'Espanya real i això ens fa compartir amb altres associacions i formacions el moment? Benvingut sigui. El que em faria vergonya seria tenir fotografies amb Bildu, rebre una dictadora a Barajas procedent de Veneçuela o haver d'explicar als meus votants que estic pactant una investidura amb persones que diuen bèsties o tarats als espanyols, o neguen que Espanya sigui una nació".

Casado escalfa les eleccions contra Sánchez i conclou: "Mai ha existit un govern més radical a Espanya i a tot Europa. Els carnets de democràcia els repartim els moderats". Els populars també estan estudiant si es poden presentar com a part perjudicada i per via judicial per tombar els indults. A més, va més enllà i, seguint les teories d'un socialista com és l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra, convida a executar el dret a decidir "d'acord amb la Constitució i la voluntat de tots els espanyols". 

Mas i l'Estatut

També s'ha referit als catalans que "pateixen l'adoctrinament a les escoles" dient que el PP "és un partit profundament català" i per això es marca fer tornar el president Carles Puigdemont perquè "sigui condemnat". D'altra banda, en l'arrel de tot plegat situa dos culpables més del procés: "Artur Mas, que en comptes d'afrontar la crisi econòmica va donar suport als qui es manifestaven amb les marees i Ada Colau" i els socialistes catalans amb "el Pacte del Tinell i un Estatut que ni CiU havia demanat".

En clau purament electoralista, Casado assegura que "el PP vol representar l'Espanya real, la dels espanyols de carn i ossos, no la de la propaganda i el fum de la Moncloa". I per això, tanca el discurs tornant a Colón: "Som l'Espanya dels balcons que torna a baixar a les places i aviat ho farà a les urnes".  De la mateixa manera que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, defensa que tot plegat ho fa per "garantir la llibertat dels ciutadans".

Fotografia de portada: imatge d'aquest matí durant l'esmorzar organitzat per Europa Press amb Pablo Casado com a convidat