El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que gràcies a la tasca del seu partit s'ha ordenat retirar l'escó de diputat de Quim Torra i ha avisat que prendrà "més mesures legals" si no és substituït també com a president de la Generalitat. A més, ha preguntat al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, què més ha de passar perquè suspengui la reunió que té prevista amb Torra a primers de febrer.

Així s'ha pronunciat després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, hagi ordenat als serveis jurídics de la cambra "realitzar tots els tràmits necessaris per fer efectiva la pèrdua de la condició de diputat de Quim Torra. En l'escrit que ha enviat a la Mesa s'argumenta que, després de consultar-ho amb els lletrats, considera que la decisió del Tribunal Suprem (TS) i de la Junta Electoral Central (JEC) "modifica la situació que fins ara permetia argumentar" en favor de la seva no execució.

"Gràcies a l'acció del PP el Parlament Europeu va retirar la seva condició d'eurodiputat a Junqueras, i avui el secretari del Parlament ordena retirar l'acta a Torra com a conseqüència del recurs del PP a la Junta Electoral Central", ha assegurat Casado en un missatge en el seu compte de Twitter.

D'aquesta forma, el president dels popularsha presumit de les actuacions que ha desenvolupat la seva formació per actuar contra Torra i, en especial des que el passat 3 de gener la Junta Electora Central li inhabilités a un any i mig per un delicte de desobediència en negar-se a retirar els llaços grocs dels edificis públics en període electoral.

La reunió de Sánchez i Torra

Poc després, en un nou missatge a la mateixa xarxa social, Casado ha urgit al president del govern espanyol a cancel·lar la trobada que preveu mantenir amb Torra a primers de febrer. "Què més ha de passar per què Sánchez suspengui la seva reunió prevista amb l'inhabilitat Torra?", s'ha preguntat.

El líder del Partit Popular considera que el Ple del Parlament ha de substituir a Torra com a president de la Generalitat i ha advertit que en cas que no ho faci el seu partit prendrà "més mesures legals".

També el 'número dos' del PP, Teodoro García Egea, ha interpel·lat Pedro Sánchez si manté una trobada amb Torra després de perdre la condició de diputat. "Continua pensant Sánchez a reunir-se amb ell, en contra del dit per la Justícia?", ha preguntat en el seu compte de Twitter.

El recurs del PP davant la JEC

En termes semblants s'ha expressat l'exministra i portaveu del PP a Brussel·les, Dolors Montserrat, que ha recordat que el PP va presentar un recurs davant de la Junta Electoral perquè se li retirés a Torra l'acta de diputat i li van donar "la raó" al seu partit. "Avui, el secretari del Parlament ordena retirar l'acta a Torra. A Espanya ningú no és per sobre de la llei", ha emfatitzat.

Per la seva part, l'exministre de l'Interior i actual eurodiputat del PP, Juan Ignacio Zoido, que ha assenyalat que aquesta decisió és "gràcies al recurs del PP a la Junta Electoral Central". "Continuem fent passos perquè l'independentisme radical respongui pels seus actes", ha afegit a la mateixa xarxa social.