El líder del PP, Pablo Casado, ha reivindicat el compromís "innegable" del seu partit contra la violència de gènere a través d'un missatge al seu compte de Twitter.

Ho ha fet després que Vox hagi condicionat el seu suport a la investidura del candidat popular a Andalusia, Juan Manuel Moreno, a la retirada dels recursos destinats a fer front a la violència de gènere.

Casado ha afegit a través de la xarxa social que el PP, quan estava al govern espanyol, va promoure el Pacte contra la Violència de Gènere, que es va dotar amb 1.000 milions d'euros per lluitar contra "aquesta xacra per a tothom condemnable".

Maroto demana a Vox que no posi ultimàtums

Per la seva banda, el vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, ha demanat a Vox que no posi "línies vermelles ni ultimàtums" al canvi de govern a Andalusia. Maroto ha reclamat "alçada de mires" i ha afegit que els ciutadans demanen un acord. Així mateix, ha avisat a Cs i Vox que si frustren un pacte a Andalusia ho pagaran a les urnes i donaran "un missatge desolador als andalusos i als espanyols".

Maroto ha posat com a exemple que PP i PSOE van arribar a un acord al País Basc "sense línies vermelles ni condicions impossibles" renunciant a part del programa per un bé comú. Així mateix, ha defensat que donar oportunitats per a un "veritable canvi" és compatible amb no humiliar ningú. 

Tot i alertar dels riscos de no arribar a un acord entre els tres partits a Andalusia, Maroto s'ha mostrar convençut que no es donarà aquesta situació i que seran capaços de pactar un programa de govern amb els suports suficients. 

Rivera: "Impulsarem el pacte contra la violència masclista"

El líder de Cs, Albert Rivera, ha respost de manera taxativa aquest dimecres a Vox, que ha advertit PP i Cs. En un missatge al seu compte de Twitter, Rivera ha afirmat que “lluitar contra la violència masclista amb recursos i mesures perquè ningú abusi d’una dona no és una opció, és una obligació per a tots”.

“Vam signar el pacte d’Estat i l’aplicarem a Andalusia i a totes les CCAA que governem. La llibertat i la igualtat no es negocien”, apunta el dirigent unionista.