Vox no donarà el seu suport a un govern de PP i Cs a Andalusia si no eliminen, "entre d'altres", el punt del seu acord programàtic en el qual es comprometen a implementar "amb dotació pressupostària suficient" totes les mesures incloses en la llei de prevenció i protecció integral contra la violència de gènere.

Així ho ha anunciat avui la formació en el seu compte de Twitter, on ha criticat que PP i Ciutadans s'hagin compromès a aplicar "les mesures dictades per la ideologia de gènere i les associacions feministes podemites radicals".

Per això, han estat contundents en expressar el seu rebuig: "Vox no els donarà el seu suport si no eliminen, entre d'altres, aquest punt del seu acord".

El líder de la formació a Andalusia, Francisco Serrano, també s'ha pronunciat en aquesta xarxa social sobre el mateix, per advertir PP i Cs que "aquests pactes els subscriguin amb PSOE i Podemos".

"En política social tots segueixen, amb submissió cega, els manaments de la dictadura de gènere", ha manifestat Serrano, que s'ha preguntat: "On és el canvi?".

Suport indispensable

En concret, el punt 84 acordat per PP i Cs assenyala que impulsaran un gran acord contra la violència de gènere a Andalusia que desenvolupi els "avenços" del pacte d'estat i que implementi, amb dotació pressupostària suficient, "totes i cada una de les mesures previstes" en la llei de juliol de l'any passat de prevenció i protecció integral contra la violència de gènere.

El suport de Vox en el Parlament andalús és indispensable perquè el pacte entre PP i Ciutadans fructifiqui i formin un govern de coalició.

Tot i això, el líder del partit taronja, Albert Rivera, ha respost de manera taxativa a Vox i ha afirmat que “lluitar contra la violència masclista amb recursos i mesures perquè ningú abusi d’una dona no és una opció, és una obligació per a tots”. “Vam signar el pacte d’Estat i l’aplicarem a Andalusia i a totes les CCAA que governem. La llibertat i la igualtat no es negocien”, ha apuntat en aquest sentit.