Casado busca repetir el triomf electoral del Partit Popular a Madrid a tot l'Estat espanyol. En una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press el líder dels populars ha afirmat que al seu partit hi cap gent que "ha votat Vox i Ciutadans, i inclús gent que ha votat el PSOE" i no se sent reconeguda amb la victòria de Sánchez, ja que pacta amb "Bildu i ERC".

En aquest sentit, considera que el programa presentat per Ayuso és molt semblant al que ell va presentar el 2018 a les primàries del PP, cosa que considera li podria garantir l'èxit a escala espanyola. Així mateix, ha dit que "hi ha una Espanya possible diferent" i ha remarcat la "senzillesa" amb què el seu partit parla als espanyols, que estan "en debats del carrer i no en debats existencials "sobre" què vam ser o què va passar a Espanya fa 40 anys".

Tampoc s'ha estalviat els qualificatius sobre Ayuso, a la qual ha definit com una dona "de raça". "Es una dona de raça, de principis, propera, humil, sense pretensions, però amb les idees molt clares", ha dit, comparant-la amb ell mateix per assegurar que "s'assemblen". A més ha assenyalat que el PP ha parlat en la campanya madrilenya d'aquests assumptes que preocupen els espanyols, com l'ocupació, les pensions o la baixada d'impostos.

Les enquestes mostren el creixement del PP

També ha subratllat que les enquestes publicades  "deixen clar que" el seu partit està "molt per davant del PSOE". De fet, el sondeig de Sigma Dos publicat a El Mundo avui li atorga el 30,2% en intenció de vot, 9,4 punts més que en les eleccions del 10-N de 2019. El mateix estudi indica que el PSOE se situaria a 5 punts per sota dels de Casado, amb un 25,7%, un 2,3% menys que en les eleccions passades.

També les enquestes de La Razón i de La Sexta indiquen un sorpasso dels populars si se celebressin unes eleccions generals ara. Concretament, la del rotatiu li dona un percentatge del vot més baix (26,9% dels vots) però assenyala que podria governar amb majoria absoluta en coalició amb la resta dels partits de la dreta. Segons les estimacions d'aquest estudi, el PSOE obtindria el 26,1% dels vots.

L'enquesta de la Sexta és la més benigna amb els socialistes, ja que els atorguen el 26,7% dels vots. El PP, igualment, s'imposaria, amb un 27,3% de la intenció de vot. En qualsevol dels supòsits, els de Sánchez perdrien suports, ja que a les generals van obtenir el 28% dels vots, mentre que el PP es va haver de conformar amb el 20,82%. 

 

 

 

Imatge principal, Casado i Ayuso durant la campanya electoral / EFE