El PP de Pablo Casado, després de la victòria d'Isabel Díaz Ayuso a les eleccions de Madrid, es col·loca per davant de Sánchez per primera vegada en tres anys de celebrar-se avui eleccions generals, segons una enquesta que publica avui El Mundo.

El sondeig, realitzat per Sigma Dos, atorga al Partit Popular el 30,2 per cent en intenció de vots, 9,4 % més que en les eleccions del 10-N de 2019.

Amb aquest estudi el Partit Popular es col·locaria a gairebé 5 punts per sobre del PSOE que trauria un 25,7%, un 2,3% menys que en les eleccions passades, percentatge que reflecteix el desgast que està patint Pedro Sánchez i que ja es va comprovar en els resultats de Madrid, segons el sondeig.

ENQUESTA El Mundo maig 2021

Gran part de l'èxit del Partit Popular ve de l'enfonsament del partit Inés Arrimadas, Ciutadans, que en aquest sondeig cau fins al 3,6 per cent d'intenció vots, més de tres punts des de les eleccions del 10 de novembre de 2019, quan i va obtenir només 10 escons, diu el Món.

Petit retrocés de Vox

Vox en aquest sondeig pateix un mínim retrocés com a conseqüència del creixement del PP, obté un 15,2 per cent en intenció de vots, un 15,1% en les anteriors eleccions generals.

Unides Podem, puja fins al 13 per cent, dues dècimes més que en les anteriors eleccions. El sondeig de Sigma Dos atribueix aquest augment a la marxa de Pablo Iglesias i el nomenament de Yolanda Díaz com a vicepresidenta i potencial futura candidata de la coalició.

A l'estudi apareix la formació que lidera Errejón, Más País, que en les últimes enquestes de El Mundo apareixia amb un 0,9 per cent d'intenció de vots i en aquest obté un 2%, ressorgeix després del resultat de Mónica García a Madrid, segons Sigma Dos.

El Plafó d'El Mundo-Sigma Dos va ser realitzat sobre un total de 1.000 entrevistes telefòniques, entre el 5 i 6 de maig de 2021, amb un marge d'error de més o menys 3,16 per cent.

Una altra enquesta de La Razón, igualment publicada avui, mostra que Pablo Casado donaria el "sorpasso" a Pedro Sánchez i podria governar, gràcies a l'"efecte Ayuso", fins i tot amb majoria absoluta amb el bloc de la dreta.

Enquesta La Razon maig 2021

A l'estudi de NC Report, fet la setmana posterior al triomf d'Ayuso als comicis del 14-M, els populars assoleixen els 109-111 escons amb el 26,9 per cent dels vots, mentre que els socialistes es mouen entre 106 i 108 diputats amb el 26,1 per cent de les paperetes.

"En el càlcul més alt, la suma de PP i Vox assoliria els 172 escons, a quatre de la majoria absoluta, que està en els 176 i que podrien aconseguir amb Cs i Navarra Suma", assenyala La Razón.


Foto principal: El líder del PP, Pablo Casado, celebrant la victòria d'Isabel Díaz Ayuso a Madrid / EFE