Segons Pablo Casado, la situació a Catalunya és inaudita. “Per primera vegada a la història democràtica hi ha un govern autonòmic i un parlament que justifica, atia i defensa grups que planejaven atemptats terroristes”, ha arribat a dir aquest dimarts, segon aniversari del referèndum de l’1-O. És per això que l’ha instat a “passar del míting a l’acció i prendre mesures al proper Consell de Ministres d'aquest divendres".

En un congrés iberoamericà en què ha participat aquest dimarts a Madrid, el president estatal del PP no ha considerat creïble que Sánchez “s’emboliqui en la bandera d’Espanya” mentre manté aliances amb l’independentisme en molts municipis de Catalunya i a la Diputació de Barcelona. “Si vol ser creïble, a més d’amenaçar Quim Torra, ha de trencar els acords”, ha assegurat el dirigent conservador.

Casado ha tornat a admetre que, d’acord amb la sentència del Tribunal Constitucional, encara no es donen les circumstàncies per aplicar l’article 155. En canvi, sí que ha instat els socialistes a aplicar immediatament mesures com la Llei de Seguretat Nacional, la Llei d’Acció Exterior, la Llei d’Estabilitat Financera o la Llei Audiovisual, per a controlar els Mossos d’Esquadra i TV3 i dissoldre el Diplocat.

Malgrat tot, el líder dels populars ha lamentat que “no sembla lògic que algú que deu el càrrec als independentistes posarà ordre als independentistes”.