El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat la dimissió del ministre de Sanitat, Salvador Illa, "després de 83.000 morts i 2 milions de contagis" a Espanya. 

Casado ho ha manifestat a través del seu perfil de Twitter després que, el també candidat a la presidència, obrís la possibilitat de modificar l'estat d'alarma per tal de poder ampliar el toc de queda com a mesura per lluitar contra la tercera onada del coronavirus. 

En el tuit, Casado també fa referència al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i explica que "fa mesos que exigeixo a Sánchez legislació per a pandèmies i un pla B a l'alarma". "Ell i el seu candidat i ministre a temps parcial són responsables de la nefasta gestió a primera i segona onada i la inacció de la tercera. Després 83.000 morts i 2 milions de contagis Illa ha de dimitir", ha afegit. 

Les declaracions s'acompanyen amb un vídeo amb declaracions de Casado al Parlament espanyol, on també es fa responsable al Govern de Sánchez del fet que Espanya assolís, segons ell, "el rècord de sanitaris contagiats"; o els hi retreu afirmacions com la que va fer Sánchez quan va assegurar el 5 de juliol que "havia derrotat el virus" o l'absència del president en alguns dels plens celebrats. 

Illa descarta al confinament domiciliari 

Per la seva banda, Salvador Illa, ha confirmat aquest dissabte al matí en una roda de premsa que Espanya està ja en una "tercera onada" del coronavirus. Tot i això, ha descartat un nou confinament domiciliari encara que diferents regions ho han demanat, així com avançar l'hora del toc de queda de les 10 a les 8 del vespre: "No contemplem el confinament domiciliari". "Amb els instruments que tenim és suficient per doblegar aquesta tercera onada".

Ara bé, Illa ha descrit aquesta situació com a "molt preocupant". "Tenim el coneixement i experiència i sabem com doblegar la roba", ha detallat. "Vam prendre unes mesures i tenim un estat d'alarma que funciona". També ha subratllat, però que "si s'ha de prendre una mesura addicional, es prendrà".

 

Imatge principal, Pablo Casado al Congrés / ACN