El president del PP Pablo Casado ha decidit mantenir el càrrec de María Dolores de Cospedal com a presidenta de la Comissió d'Afers Exterior del Congrés dels Diputats; un lloc de feina que permet a l'exministra cobrar 4.362 euros al mes, 1.400 més que un diputat normal, segons publica Eldiario.es. Casado ha pres aquesta decisió tot i l'escàndol de les gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo que van forçar a Cospedal a renunciar aquest dilluns al seu lloc al comitè executiu nacional del partit.

Aquest lloc de feina aporta un complement salarial de 1.400 euros al mes i permet a Cosepal disposar d'un passaport diplomàtic. L'exministra també pot sol·licitar aquest passaport pel seu marit, Ignacio López del Hierro, també implicat en les gravacions de l'excomissari. 

Casado va col·locar Cospedal en aquest càrrec després de guanyar les primàries del partit i reorganitzar els grups parlamentaris del Congrés i el Senat. Segons Eldiario.es, Casado va oferir el càrrec de la Comissió a Cospedal perquè aquesta li va donar suport durant el procés intern que el va fer guanyar a l'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría. 

Tenir un passaport diplomàtic facilita la immunitat penal a l'estranger, i fonts oficials del Ministeri d'Afers Exteriors han confirmat al citat digital que Cospedal sí que té el passaport però que no li consta que l'hagi demanat pel seu marit.

Cospedal i el seu marit ja van tenir passaport diplomàtic entre novembre de 2016 i juny d'aquest any, durant el temps en que Cospedal era ministra de Defensa, tot i això quan es perd el càrrec s'ha de tornar el document al ministeri.