El líder del PP i diputat al Congrés, Pablo Casado, ha comparat la situació que es viu a Ceuta amb Catalunya. En declaracions a la premsa, el popular ha reclamat al Govern espanyol "coherència" en la defensa de la sobirania i la integritat territorial i ha remarcat que "el què es defensa per Ceuta, s'ha de defensar també per Catalunya". "Li vaig trucar [a Sánchez] per donar-li tot el meu suport en la defensa de la sobirania i la integritat territorial. I crec que s'ha d'enviar un missatge de coherència respecte al què es fa a dins: el que es defensa a Ceuta s'ha de defensar per Catalunya", ha dit. 

Així mateix, Casado també ha acusat l'executiu espanyol de no defensar l'exèrcit dels socis de Govern i ha exigit a Sánchez "coherència i responsabilitat" per rebre el suport del PP. "Un cop surti aquesta coherència i aquesta responsabilitat, el PP sempre estarà ajudant al govern d'Espanya davant de qualsevol agressió exterior", ha especificat.

 

Sánchez acusa els populars de deslleialtat

Casado ha fet aquestes declaracions davant la porta del Congrés dels Diputats després de participar en una concentració de prop de 200 alcaldes del PP contra "l'abandó" de Sánchez als ajuntaments durant la pandèmia i després de protagonitzar una picabaralla amb el president de Govern espanyol durant la sessió parlamentària celebrada avui. Un enfrontament verbal durant el qual el líder del PSOE ha acusat els populars de "deslleialtat" al Govern i als interessos dels espanyols. "Espanya està patint un desafiament d'un tercer país i volem saber de quin costat estan", li ha retret Sánchez a Casado.

"Dona suport al Govern o no en dona? Durant el matí hem tingut una conversa i aquí, avui i ahir, les seves declaracions indiquen el contrari. Fan sempre el mateix [el PP], utilitzen qualsevol calamitat (la calamitat més gran en la història dels darrers 100 anys, una crisi amb Marroc inèdita), per intentar derrocar el Govern d'Espanya i no ho aconseguiran", ha dit Sánchez al Congrés en resposta a Casado. 

Casado ha afirmat que Sánchez té "el seu suport" per defensar "la integritat territorial", però seguidament ha tornat a acusar el president espanyol de no haver "previst" la crisi diplomàtica amb Marroc. "La crisi diplomàtica és culpa del Marroc, però la responsabilitat és del govern perquè es podria haver evitat", ha sentenciat. Segons el popular, l'actuació del govern de Sánchez respecte a Veneçuela o a l'Orient Mitjà ha fet perdre el favor dels Estats Units, que "sol respondre malgrat els canvis a l'administració". "Sánchez hauria de saber que la política exterior requereix prudència i seny", ha declarat. 

 

 

 

 

Vídeo principal, declaracions de Pablo Casado a la porta del Congrés dels Diputats / ACN