Pràcticament els mateixos que ahir demanaven el cap de Pablo Casado, demà a la tarda estan citats a Génova. El president estatal del PP ha decidit convocar una reunió dels líders autonòmics del partit per aquest dimecres, inclosos els presidents autonòmics Alberto Núñez Feijóo, Alfonso Fernández Mañueco i Juanma Moreno. Una fórmula improvisada que permetrà excloure'n Isabel Díaz Ayuso, que no presideix el PP de Madrid. Si es convoqués el comitè autonòmic, òrgans que sí que està recollit als estatuts, sí que podria assistir-hi la presidenta de la Comunitat de Madrid. El president del PP de Madrid és Pío García-Escudero. Els altres presidents autonòmics populars també presideixen el partit a nivell regional.

Fonts de la formació, l'objectiu d'aquesta trobada és preparar la Junta Directiva Nacional que tindrà lloc la setmana que ve, que debatrà la possibilitat d'un congrés extraordinari i es mesuraran les forces dels dos bàndols. Inicialment s'havia dit que la junta seria dilluns, però, en ser el Dia d'Andalusia, passarà a dimarts.

La reunió del comité de direcció d'ahir va durar unes vuit hores i mitja, amb recés inclòs per a dinar. I va saldar-se a les vuit del vespre amb un breu comunicat: "El president del Partit Popular, Pablo Casado, convocarà per al proper dilluns la Junta Directiva Nacional, màxim òrgan entre congressos del partit. Així s'ha decidit al Comitè de Direcció del Partit Popular per unanimitat". Cap compareixença pública, malgrat la forta expectació mediàtica.

La junta directiva té la potestat per convocar un congrés extraordinari del partit, per escollir un nou líder del partit. Cal el vot favorable de dos terços d'aquest òrgan, format per unes 550 persones. Està integrat, entre altres, per la direcció del partit, els líders i secretaris generals autonòmics, els diputats, els senadors, els eurodiputats, els alcaldes i els presidents de diputació del PP. Allà Casado posarà a debat el congrés extraordinari i els dos bàndols mesuraran les seves forces.

Ahir va ser un dia de vertigen a Génova. Mentre els presidents Alberto Núñez Feijóo, Isabel Díaz Ayuso, Alfonso Fernández Mañueco i Juanma Moreno s'aliaven per demanar el cap de Casado, estava reunit el comité de direcció, el nucli dur. La reunió va començar a les onze del matí i va acabar gairebé a les vuit del vespre. El mateix secretari general del PP, Teodoro García Egea, va posar-se al telèfon per parlar amb càrrecs i diputats i sondejar els suports que té Pablo Casado dins la junta directiva per evitar un congrés extraordinari. Aquella mateixa tarda van arribar al quarter general alguns quadres fidels a l'actual direcció, que havien estat convocats de forma exprés.​

La pressió dels barons

Mentre ahir Génova estava en silenci, els barons sí que parlaven. Ho va fer Isabel Díaz Ayuso: "La situació del PP és insostenible". En aquests termes va pronunciar-se la presidenta de la Comunitat de Madrid, que no donava per tancada la crisi. En un acte públic a Boadilla del Monte, la líder va exigir a Pablo Casado que prengués decisions contundents després de l'"atac polític cruel" que ha patit durant els últims dies. Va aplanar el camí a una solució expeditiva: "No pot quedar gratis el perjudici que s'ha causat a la Comunitat de Madrid". Una Ayuso que va aprofitar per deixar clar que no es mourà de Sol.

També van pronunciar-se públicament el president gallec Alberto Núñez Feijóo o el president castellanolleonès Alfonso Fernández Mañueco. El president de la Xunta va assegurar que davant la situació de "col·lapse" en què es troba el PP cal adoptar decisions "que no seran fàcils, sinó complexes", però que són "urgents", perquè "el PP és l'única alternativa de govern a un mal govern". En els mateixos termes va expressar-se Mañueco: "Els votants i alcaldes del PP de Castella i Lleó estem indignats" i per això "reclamem una solució ràpida, immediata i eficaç". De fet, segons fonts coneixedores dels contactes, els presidents autonòmics del PP van mantenir converses durant el cap de setmana per valorar la situació i les possibles sortides.