El líder del PP, Pablo Casado, ha reclamat aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "cessi d'immediat" el seu vicepresident segon, Pablo Iglesias, després que el jutge del cas 'Dina', Manuel García Castellón, hagi demanat al Suprem poder investigar el líder de Podem per delictes de descobriment i revelació de secrets i danys informàtics, entre altres. "Ha de complir amb la mateixa vara de mesurar que exigia a la seva moció de censura", ha afirmat el líder dels populars en una piulada. Casado s'ha reunit aquest dimecres amb els exministres de Justícia del PP Ángel Acebes, José María Michavila, Alberto Ruíz Gallardón i Rafael Catalá.

Per la seva part, el portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha demanat la compareixença del vicepresident segon a la cambra baixa . En roda de premsa, Bal ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "deixi de protegir" Iglesias i el PSOE doni suport a la petició de compareixença del vicepresident a la comissió de qualitat democràtica. Cs no s'ha sumat al PP per demanar la dimissió d'Iglesias però ha dit que si el Suprem l'acaba imputant, haurà de deixar l'executiu.

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha demanat al Tribunal Suprem que investigui al vicepresident segon de govern espanyol i líder de Podem pel delicte de danys informàtics, revelació de secrets i denúncia falsa per la seva presumpta implicació en la 'peça Dina' que s'investiga en el marc de el conegut com a 'cas Villarejo'. Tot i que el cas ja s'està investigant la condició d'aforat d'Iglesias obliga a l'Audiència Nacional a traslladar-lo al TS.

 Aquest nou moviment, mentre Sánchez presentava el pla de recuperació amb els fons europeus, xoca amb el recorregut judicial de la causa. El magistrat instructor va retirar la condició de perjudicat a Iglesias, una condició que, després de recurs d'apel·lació, la sala penal li va retornar. Ara García Castellón ha demanat poder investigar igualment el vicepresident segon del govern espanyol.

L'exposició raonada que ha enviat l'Audiència Nacional al Tribunal Suprem inclou també a la directora dels serveis jurídics de Podemos Maria Glòria Elizo i als lletrats d'aquesta formació Marta Flor Nuñez i Raúl Carballedo, així com a la pròpia exassessora Dina Bouselhan i Ricardo Dasaferreira, aquests dos últims per fals testimoni.