El Partit Popular ha anunciat aquest divendres les seves llistes electorals de cara a les eleccions generals del 28 d'abril. El president del Partit, Pablo Casado, ha decidit fer una renovació de les llistes populars, i Catalunya no ha estat una excepció.

La gran sorpresa de les candidatures populars catalanes ha estat la decisió de la cúpula del partit d'apartar l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, de la llista per Girona malgrat la seva recent bel·ligerància a les xarxes socials després de la seva polèmica declaració com a testimoni del judici al procés. 

El que més factura li ha passat a Millo ha estat, en primer lloc, la poca contundència, segons Gènova, amb la que va actuar durant el referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya i, en segon lloc, el seu suport a l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría durant les primàries del partit el passat juliol.

La primera sorpresa de les llistes, però, ha estat a la candidatura de Barcelona, quan s'ha anunciat que la cap de llista del PP per Barcelona seria l'aznarista Cayetana Álvarez de Toledo, ja que es preveia que qui lideraria la formació a Catalunya seria l'actual portaveu popular al Congrés, l'exministra Dolors Montserrat.

Amb tot, els caps de llista del PP a Girona, Lleida i Tarragona seran Sergio Santamaría, l'exsocialista i exalcalde de Gimenells Dante Pérez i Jordi Roca respectivament.