El president del PP, Pablo Casado, ha fulminat el 'sorayisme' de les llistes electorals de cara  ales eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Els líders del PP més afins a l'exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'han quedat sense lloc a les llistes.

Les dues figures més destacades en aquesta purga són l'exministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ambdós diputats per Sevilla en les últimes eleccions espanyoles. Després d'aquest anunci, Génova ha confirmat que Zoido serà un dels candidats del partit a les eleccions europees.

L'encarregada de substituir Zoido serà l'eurodiputada Teresa Jiménez-Becerril, segons han confirmat a Efe fonts del partit. Jiménez-Becerril, que porta deu anys com eurodiputada, és una política sevillana llicenciada en periodisme i germana de l'exregidor de Sevilla Alberto Jiménez-Becerril, qui fou assassinat per ETA l'any 1998.

De cara als comicis del 28 d'abril, Jiménez-Becerril serà l'encarregada d'enfrontar-se a l'actual ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que serà la líder del PSOE a Sevilla.

Un altre damnificat destacat a les llistes és l'excoordinador general del partit, Fernando Martínez-Maíllo, que no encapçalarà la llista de Zamora i serà substituït per Isabel Blanco, que actualment ja és diputada al Congrés.

Els que tampoc seran a les llistes del 28 d'Abril són l'exministra Fátima Báñez, que aquest divendres ha anunciat que marxa a treballar al sector privat, com també va anunciar Santamaría fa uns dies, i l'exsecretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luís Ayllón, un dels grans col·laboradors de Soraya.