El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha afirmat aquest divendres a Santiago de Xile que "els socis del Govern estan fent un 'apartheid' lingüístic a Catalunya", arran de la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a impartir el 25% d’hores en castellà a la classe d'una família de P5 a Canet de Mar que ho va demanar. En aquest sentit, ha afirmat que "avui a Espanya estem patint un cas terrible de segregació lingüística a un nen de 5 anys. Jo tinc una filla de 9 anys i un fill de 7 anys i no puc entendre com el Govern de Catalunya està assenyalant i perseguint un nen de 5 anys perquè la seva família vulgui que se li ensenyi en espanyol", ha dit Casado després de reunir-se amb el president de Xile, Sebastián Piñera.

A més, el líder del PP ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "que protegeixi aquesta família i aquest nen i que doni totes les eines legals a les forces de seguretat de l'Estat per acabar amb els violents que estan ensenyant-se amb un pobre nen de 5 anys". I s'ha preguntat "fins on ha arribat el verí nacionalista a Espanya? Fins on pot arribar el silenci còmplice del Govern amb els independentistes que estan atacant un nen per parlar espanyol, que és l'idioma d'Espanya? Jo demano que s'actuï amb fermesa i ara mateix", ha expressat. Per acabar-ho de reblar, Casado ha expressat que si la Generalitat de Catalunya no compleix la sentència, ofereix a Pedro Sánchez els senadors del Partit Popular "per aplicar la Constitució i exercir les competències educatives".

 

D'altra banda, el president del PP ha destacat aquest divendres les diferències que separen el seu partit i Vox, com la defensa de l'Estat de les Autonomies i el projecte europeu, però ha admès que la formació que lidera Santiago Abascal "no ha creuat la línia" com, segons ell, sí que ha passat amb "altres partits de dreta populista". Així s'ha pronunciat Casado al Centre d'Estudis Públics a Santiago de Xile abans de reunir-se amb el president del país, Sebastián Piñera, després de ser demanat per si contempla una aliança amb Vox i quins són els mínims comuns que permeten un Govern de centredreta a Espanya.

El president del PP ha assenyalat que en la moció de censura que va presentar Vox fa un any contra Pedro Sánchez, en un discurs "molt formal", ja va deixar clar què separa el seu partit del d'Abascal, citant aspectes com l'Estat autonòmic o el projecte europeu."Les qüestions que altres partits de dreta populista plantegen a Europa i que són més noticiables, com ara el tema de la immigració, la igualtat de gènere, el revisionisme ambiental o alguna qüestió més, a Espanya no s'ha creuat la línia", ha assegurat. Per a Casado, "no hi ha iniciatives parlamentàries que hagin creuat la línia de la legalitat, en deportacions d'immigrants, en defensa de la dona o en realitats de mix energètic renovable". També ha afegit que "una altra cosa és la litúrgia o el discurs que es tingui".

Per al conservador, el fet que Vox "no hagi creuat cap línia vermella" ha permès "col·laboració parlamentària" entre PP i Vox en alguns ajuntaments o autonomies. I ha citat com a exemple el recent acord a la Comunitat de Madrid per aprovar els Pressupostos. No obstant això, ha posat èmfasi en el fet que el seu partit no ha acceptat fins ara governar amb Vox ni canviar el programa en qüestions de principis i valors.

Tanmateix, el líder popular ha criticat que hi hagi un "blanquejament dels partits d'extrema esquerra", de manera que el PSOE "estigui assenyalant" la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per "fer un pressupost amb Vox quan està governant amb un vicepresident de Podem que demana acabar amb la Monarquia a Espanya, la independència de Catalunya o la nacionalització d'empreses i té com a referència Cuba i Veneçuela”. En aquest punt, ha qüestionat que, quan a Espanya hi ha el Govern "més radical" de la seva història "amb comunistes, populistes i amants de les dictadures narcoterroristes de Llatinoamèrica", "el problema" sigui que Ayuso "ha pactat els pressupostos amb Vox ".

Altrament, Casado ha afirmat que "el PP no vol ser com Vox" i té "molt clar" que el diferencia d'aquest partit, però no pot compartir el "cinisme i la hipocresia de l'esquerra governant a Espanya". Tot seguit, ha destacat que el seu partit lidera les enquestes dos anys després de les investidures regionals i municipals, "algunes d'elles amb Vox". "Tothom ha vist que el PP no ha cedit en els seus principis i valors liberals, europeistes i constitucionalistes", ha ressaltat. I ha posat de manifest que vol governar en solitari i ha diferenciat la governabilitat de la investidura, cosa que, segons creu, és "molt important".

A més, Casado ha remarcat que el que és "absolutament inèdit" a Espanya és que el Partit Socialista "no vulgui pactar amb el centredreta moderat" i prefereixi pactar "amb els comunistes de Podemos, els independentistes d'ERC i els proetarres de Bildu". "Això no havia passat. Qui trenca l'statu quo dels dos grans blocs constitucionalistes a Espanya és el partit de Sánchez, no el PP", ha sentenciat sentenciar.

Finalment, el president del PP ha reivindicat "un centre polític integrador i moderat" que cohesioni les societats, afronti els problemes de justícia social i promogui el desenvolupament econòmic.

El PP equipara la situació a Canet amb l'Alemanya nazi

 La sotssecretària d'Organització del PP, Ana Beltrán, ha equiparat aquest dissabte la situació d'"assetjament" que viu una família a Canet de Mar (Maresme) per demanar més classes en castellà amb què es vivia en l'Alemanya nazi.

"Què ens queda per veure? Arribarem a veure a Catalunya als qui demanin que es pugui estudiar en castellà amb un braçalet marcat, perquè puguin ser assenyalats al carrer, com feien els nazis amb els jueus?", s'ha preguntat en declaracions a la premsa a Barcelona.

Finalment, el president del PP ha reivindicat "un centre polític integrador i moderat" que cohesioni les societats, afronti els problemes de justícia social i promogui el desenvolupament econòmic.

 

 

Imatge principal: Pablo Casado participa d'una conferència anomenada "Diàlegs Bicentenaris", al palau de La Moneda el passat divendres a Santiago de Xile.