L'advocat dels membres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas i Ramona Barrufet ha demanat la declaració com a testimonis dels tres expresidents del Parlament Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigo. A més volen que citin també Jordi Turull, fins avui president del Grup Parlamentari de Junts pel Sí i actual conseller de la Presidència.

El cas Forcadell està a les portes de tancar la instrucció. Dilluns hi ha la darrera citació prevista de testimonis. Marta Rovira, l'única testimoni de la defensa de la presidenta del Parlament declara dilluns i un cop acabi, la jutgessa Maria Eugènia Alegret ja ho té tot a punt per tancar la instrucció i preparar el judici. De fet, la jutgessa va accelerar la citació dels testimonis per deixar-ho tot enllestit abans de les vacances. Però ara, l'advocat dels altres acusats ha mogut fitxa i ha demanat avui a Alegret que citi 4 nous testimonis.

Els tres expresidents del Parlament defensaran la línia de la defensa: la inviolabilitat parlamentària. Una tesi que s'ha defensat des del primer moment, quan Forcadell estava acusada en solitari a partir de la primera querella de la Fiscalia. 

L'advocat dels membres de la Mesa del PDeCAT, Xavier Melero, defensa que els seus testimonis "són pertinents, útils i necessaris per a les finalitats d'aquesta instrucció".

Cas Forcadell

Els cinc membres de la Mesa del Parlament investigats, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el vicepresident primer, Lluís Corominas; la secretària primera, Anna Simó; el secretari tercer, Joan Josep Nuet, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, estan acusats dels delictes de prevaricació i desobediència.

La resta de membres de la Mesa van declarar com a testimonis de la Fiscalia fa pocs dies.