El líder de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, no creu que les detencions que s'han produït a Manos Limpias puguin afectar el cas 9N. Homs ha explicat que, a diferència del cas Nóos, on són els únics que veuen delicte en la Infanta, al cas pel qual ell està sent investigat és la Fiscalia qui també ho defensa, i no la veu "en una posició d'afluixar".

En cas que Manos Limpias - a qui Homs acusa de "mercadejar amb la premsa" i "extorquir"- decidís retirar-se de l'acusació, les coses no canviarien, assenyala. "Ens volen posar a la presó per posar urnes", ha criticat Homs, que ha estat entrevistat al Via Lliure de RAC1. 

Sobre els tempos en què evolucionarà el judici, el dirigent convergent ha explicat que "el que m'arriba" és que tot es reactivarà en cas que hi hagi investidura. Si no es produeix i, per tant, es va cap a noves eleccions, "s'esperaran fins que torni a començar la legislatura per moure els papers". 

Junts per Madrid

Una sola candidatura independentista de cara a unes eventuals eleccions generals anticipades. Aquesta és la fórmula per la qual aposta des de fa dies Homs i que avui ha aprofitat per reiterar. "Hauríem d'anar plegats a defensar els interessos del govern de Catalunya", ha reivindicat. 

El líder del grup català al Congrés ha recordat que els qui ara volen posar-se d'acord per fer una campanya més curta "són els mateixos que no s'han posat d'acord per formar govern", i ha aprofitat per disparar contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez. "Si vol governar amb 90 diputats, ha de deixar de banda diferències i assumir alguns riscos", ha indicat.