Carta del conseller de Territori i Infraestructures, Josep Rull, al ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, per les “incidències de forma reiterada que estan afectant la xarxa ferroviària”. Rull considera que “ha arribat el moment que per part del ministeri s’actuï amb la contundència que requereix la situació”, recordant, entre d’altres, el caos que es va viure aquest dilluns quan més de 250 usuaris es van quedar atrapats en un comboi durant més de dues hores.

La missiva posa el focus en ADIF, reivindicant que se li exigeixi que “amb urgència” actuï per prestar de “forma adequada” els serveis públics que tenen encomanats. Cal, segons apunta Rull, “una infraestructura en condicions de fiabilitat i seguretat”, ja que “és un servei d’interès general i essencial per la comunitat”.

El context és tan lamentable pel conseller que, més enllà d’exigències al vol, l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària hauria d’intervenir auditant les condicions en què s’està administrant la infraestructura, “per valorar fins a quin punt ADIF està complint amb la seva obligació d’administrar-la de forma eficient, amb l’adopció de les mesures correctores que corresponguin per part de l’Agència”.

Amb tot, el conseller recorda que la Generalitat ja ha fet els deures en aquest sentit, formulant un requeriment previ, emparat en l’article 29.1 de la llei reguladora de la jurisdicció contenciosa-administrativa, pel qual instava a adequar la infraestructura de Rodalies de Barcelona. Per això ara li passa la pilota al govern central, i conclou que “confio que aviat em puguis informar sobre el resultat de les gestions portades a terme”. 

[Accedeix a la carta sencera]