La línia de rodalies R16 i la Llarga Distància Barcelona-València s'ha interromput aquest dilluns almenys tres hores a causa d'una avaria a la catenària que impedia el subministrament elèctric a Calafat, entre l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

Bombers, Mossos d'Esquadra i SEM han hagut d'atendre als 250 passatgers atrapats al rodalies que havia sortit de Tortosa a les 7:18h i tenia prevista l'arribada a l'estació de França de Barcelona a les 10:23h. La circulació s'ha restablert amb més de tres hores de retard.

És la mateixa catenària i gairebé al mateix lloc que el dia 7 de juliol va causar una altra aturada, coneguda per les imatges dels passatgers caminant per les vies. 

La Plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre – Priorat explica que "els mateixos viatgers han pogut veure per la finestra el cable caient i emetent fortes espurnes. No es tracta només, per tant, de la pèrdua de temps i dels retards inassumibles sinó també de manca de seguretat".

Els passatgers atrapats al tren han anat explicant l'incident per Twitter i detallen vivament, amb indignació i un xic d'humor, les escenes viscudes. Aquesta és la crònica en piulades d'una aturada de tres hores dins un tren de rodalies explicada, filmada i fotografiada pels que l'han patit: