L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, fa una crida al sobiranisme a unir-se al moviment del president Carles Puigdemont, Crida Nacional per la República

"Us convido a sumar-vos-hi! És el moment de ser generosos i sumar voluntats", explica Sànchez a la carta que va escriure per l'acte de presentació del moviment. 

"Avui fa 9 mesos que una jutge va ordenar el meu ingrés a presó. El destí ha volgut que coincidís aquesta data amb la presentació pública de Crida Nacional", comença l'escrit que va llegir el diputat Toni Morral aquest dilluns a la inauguració de la iniciativa a l’Ateneu Barcelonès

Segons el manifest, el moviment Crida Nacional pretén ser eina d’acció política que pugui participar en totes i cadascuna de les cites electorals que es produeixin fins a la plena instauració de la República. Una proposta que ha agraït l'expresident de l'ANC que ja s'ha adherit al moviment. 

En l'emotiva carta, Sànchez exposa els seus arguments i reflexions sobre l'actualitat política des de la presó. "Posats a no poder gaudir encara de la llibertat, és sens dubte, la millor manera de donar sentit als 9 mesos d'empresonament". 

"Els qui em coneixeu sabeu que sóc un ferm partidari de la unitat. Quan hem anat junts hem avançat".

carta Jordi Sànchez

La carta de Jordi Sànchez a l'acte de presentació de Crida Nacional / El Nacional

"Aquesta, no és una crida per sumar partits polítics, és una crida per sumar homes i dones lliures que vulguin un país lliure. Aquesta no és una crida a refundar cap partit ni espai", continua.

"És una aposta per la transversalitat, on persones de trajectòries plurals puguem confluir, sense renunciar al que som". 

Afegeix: "Jo, especialment faig una crida a persones que ens sentim d'esquerres ens hi sumem, per construir amb persones d'altres sensibilitats l'espai comú, transformador i radicalment democràtic que ens faci arribar victoriosos fins a la República". 

"Som-hi! Llum als ulls i força al braç", conclou Sànchez