Davant l'escenari de les "mobilitzacions massives" que es preveuen per la sentència del judici al procés, el cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat una carta a tot el cos en la qual assegura que "com sempre" els Mossos "donaran compliment en tot moment a les ordres que ens puguin donar jutges i fiscals".

Per fer-ho, afegeix el cap dels Mossos en l'escrit, s'ha dissenyat un dispositiu de "col·laboració activa per a tota Catalunya" amb el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

Sallent demana també als agents que "es faci confiança en les nostres decisions" ja que els propers dies "es publicarà molta informació interessada d'uns i altres sobre allò que fem i farem". La carta inclou també un agraïment a "l'elevat compromís i professionalitat" dels agents "en aquests circumstàncies".

És per això, anuncia la missiva, que s'ha fet un plantejament progressiu en els horaris del cos que vol afectar el mínim -i només quan sigui necessari- la jornada i condicions de treball en "aquests dies intensos". 

Justament aquest dissabte es constituirà a Barcelona el Centre de Coordinació policial en previsió de les reaccions que hi pugui haver al carrer quan es conegui la sentència. Serà un operatiu dirigit pels Mossos en què hi participen també comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que hi estarà representada pel general Pedro Garrido. 

Garrido és el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, del qual el Govern n'ha exigit el cessament immediat arran de les polèmiques declaracions que va fer aquest dimecres a Sant Andreu de la Barca en el seu discurs en el dia de la patrona del cos policial. La direcció política i alts comandaments dels Mossos d'Esquadra van abandonar l'acte com a protesta.