El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat que els presos indultats han sortit cantant "victòria" i no "concòrdia". I ha criticat que els presos han sortit "reforçats": "Avui estaven eufòrics els qui van donar un cop a la democràcia i tristos els que el vam combatre".

En una roda de premsa al Parlament després de la sortida dels presos dels centres penitenciaris, Carrizosa ha al·legat que el recurs que presentaran dijous al Tribunal Suprem contra els indults té un "interès legítim". I ha fet referència a la sentència del Tribunal Constitucional que "reconeix que els seus drets fonamentals" com a diputats "van ser atropellats" pels presos indultats la tardor del 2017.

D'aquesta manera, ha dit que el seu recurs no té un valor només "simbòlic" i ha expressat que s'hi presentaran com a part afectada sostenint-se en la sentència del Tribunal Constitucional.

Empipat per no reunir-se amb Aragonès

Carrizosa ha criticat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, els va cancel·lar la reunió que tenien prevista per aquest dimecres al matí en el marc de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris perquè els presos eren indultats. "Aragonès es reverteix de moderació i diu que governarà per a tots, però governa per a uns pocs, com feien els seus predecessors", ha criticat.

No obstant, ha dit que estan disposats encara a reunir-se amb ell "per no deixar sense veu" als qui representen. Ciutadans assistirà a la ronda de contactes amb el president del Govern després de cinc anys sense fer-ho. L'últim cop que ho va fer va ser amb Inés Arrimadas, quan liderava l'oposició, amb l'actual president a l'exili, Carles Puigdemont, el gener del 2016. Des de llavors, la formació liberal s'havia negat a assistir-hi pel llaç groc que hi havia al balcó del Palau, el qual encara hi és.

Crítica als presos i a Sánchez

El líder de la formació taronja ha afirmat que els presos "no són homes de diàleg ni de concòrdia, com vol fer creure Pedro Sánchez" i que per l'única cosa que han servit els indults ha estat per "envalentir" els presos. "El constitucionalisme perd, i el separatisme guanya", ha resumit.

Carrizosa també ha considerat que aquesta jornada és "un dia trist per la democràcia espanyola" i ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i contra el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, per "haver amagat la carta" durant la campanya que "donarien els indults al separatisme a canvi de perpetuar-se a la Moncloa".

 

Imatge principal: el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, en la roda de premsa d'aquest dimecres / Foto: ACN