El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha vinculat aquest dissabte els actes de Tsunami Democràtic amb el terrorisme, tot assegurant que investigar-lo per terrorisme "té cabuda al Codi Penal". Així ho ha afirmat el diputat en una entrevista a Ràdio 4, en el marc del programa 'Faristols'. Si bé Carrizosa ha defensat que les accions de Tsunami poden considerar-se terrorisme, ha matisat que qui ha de prendre la decisió és el poder judicial. "Qui ha de decidir si hi ha terrorisme o no són els jutges", ha assenyalat. 

El membre de Ciutadans ha assegurat que la gent té un concepte de terrorisme "de disparar a la nuca", però que el Codi Penal també inclou "altres conductes diferents". "Pot ser terrorisme aquells disturbis públics greus que estan buscant la subversió de l'ordre constitucional", ha justificat, apuntant a les accions fetes pel Tsunami Democràtic.

Durant l'entrevista, Carrizosa també ha parlat sobre l'advertència que Carles Puigdemont va enviar als eurodiputats en referència a les negociacions de Junts amb el PP i ha valorat que dona "la mateixa credibilitat" al president a l'exili que "a Villarejo". "Són gent amb problemes amb la justícia", ha argumentat. Així mateix, el líder de Ciutadans a Catalunya ha aprofitat l'ocasió per carregar contra l'amnistia, la qual ha assegurat que "deteriora la qualitat democràtica". En aquesta línia, ha exigit als independentistes que reconeguin "què van fer malament".

Crítiques cap a Feijóo per l'indult a Puigdemont

Vinculat amb l'amnistia, Carrizosa ha mostrat preocupació per les declaracions del líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, i el possible indult condicionat a Carles Puigdemont. "Això mostra la inseguretat de Feijóo i les seves i les seves ànsies de poder; una vegada més han deixat als constitucionalistes catalans abandonats", ha assegurat. A banda, el membre de Ciutadans ha parlat sobre les eleccions gallegues d'aquest diumenge 18 de febrer i ha avançat que si el PP no pot revalidar la seva majoria absoluta, tal com mostren algunes enquestes, "tindrà repercussions en la política nacional". "Feijóo pot experimentar alguns terratrèmols interns", ha assenyalat.

Carrizosa, sobre la gestió del Govern de la sequera 

Les crítiques de Carrizosa no s'han acabat aquí, sinó que també ha aprofitat l'ocasió per alçar la veu contra el Govern per la gestió de la sequera. "Ho estan fent tard, però estan fent el que han de fer", ha reconegut. Si bé ha abordat la sequera com un problema, el líder de Ciutadans ha deixat clar que "hi ha aigua suficient" per a projectes com el Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport del Prat, els quals ha defensat tirar endavant de manera "sostenible" perquè són una de les "grans riqueses" del país.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!