El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha demanat al Govern que assumeixi la decisió del TSJC de mantenir per ara les eleccions del 14-F i treballi per garantir que es pugui votar en aquesta data amb "garanties i tranquil·litat".

"Demanem a Aragonès que no es posi la bena abans de la ferida i que ja que no vol fer un nou decret, que garanteixi que les eleccions es puguin fer el 14 de febrer", ha remarcat en roda de premsa. Carrizosa ha avançat que no està disposat a anar a una taula de partits per analitzar possibles solucions a la decisió del TSJC de mantenir provisionalment les eleccions el 14-F. Segons el líder de Cs, el seu partit no té "res a parlar" amb un Govern que diu que no modifica res.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit en una entrevista a Ser Catalunya que podria ser que avui divendres es tornés a reunir la taula de partits per abordar la incertesa electoral. Però Carrizosa ha descartat d'entrada que Cs hi participi. Fins ahir mateix, el partit taronja es mostrava a favor d'ajornar les eleccions al·legant que l'emergència sanitària impedia celebrar els comicis.

Rebuig a reunir-se amb el Govern

"Nosaltres no anirem a cap reunió que doni una excusa de desobediència o discrepància amb el que diuen els tribunals. No ens ha convocat ningú, però no hi aniríem. El Govern ha dit que no farà un decret amb condicions, diu que no modifica res i no tenim res a parlar en una taula de partits", ha argumentat.

De fet, ahir Cs va reclamar al Govern que fes un nou decret, però després que l'executiu català hagi descartat per ara aquesta opció, Carrizosa diu que ara ja no demanaran res més en aquest sentit i assumeix que "no hi ha cap altra opció" que acatar els tribunals i fer les eleccions el 14 de febrer. En aquest escenari, Carrizosa ha exigit que, ara que hi ha una resolució judicial, el Govern s'ha de preocupar de garantir que el 14-F els ciutadans podran anar a votar amb tranquil·litat.

També ha lamentat que el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, estigui "insinuant" que hi haurà una màxima abstenció a les eleccions i ha considerat que, d'aquesta manera, les està "deslegitimant". Preguntat per si el TSJC s'hauria d'afanyar per prendre una decisió definitiva, tenint en compte que podria arribar en plena campanya, Carrizosa ha dit que "tan de bo la justícia fos més ràpida i es pogués tenir una resolució definitiva avui mateix", però també ha subratllat que els terminis dels processos judicials estan pensats per donar garanties als que es defensen.

Investidura d'Illa

Després de l'últim CIS que apunta a una possible victòria del candidat del PSC, Salvador Illa, Carrizosa ha donat per fet que Cs facilitaria la seva investidura com a president de la Generalitat. "No hi ha dubte de la posició de Cs. Sempre hem estat al costat del constitucionalisme", ha dit, per després recordar que PSC i PPC van ser els qui van rebutjar una coalició electoral conjunta. En aquest sentit, ha refermat que el seu partit sempre garantirà un govern constitucionalista en què estigui Cs i "realment faci canviar les coses a Catalunya". Tot i així, ha insistit que la voluntat del PSC és fer un tripartit amb els "separatistes", en referència a ERC.