Tant li fa la demanda. El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, es manté ferm en carregar contra les famílies que són contràries a la imposició del 25% del castellà a les escoles catalanes. Avui s'ha conegut que l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar ha interposat una demanda de conciliació prèvia a una querella contra els diputats del Parlament Carlos Carrizosa (Cs), Lorena Roldán (PP) i Sergio Macián (Vox) per presumptes calúmnies i injúries, després que en el ple del Parlament del 15 de desembre diguessin que s'assetjava una família que havia demanat més classes de castellà. Malgrat això, Carrizosa no ha dubtat: "Sí, vaig criticar, i ho tornaria a fer, als energúmens que van assetjar el nen i a la seva família, i als polítics que ho van promoure", ha escrit en el seu perfil de Twitter. 

El líder del partit taronja ha anunciat també que no "perdrà el temps" en anar a la conciliació de la querella presentada, ja que considera que les acusacions no tenen "gaire fonament". Carrizosa considera que les famílies que han presentat la querella s'han equivocat, i ha dit estar segur que no es querellaran, malgrat que la querella ja ha estat acceptada a tràmit al jutjat de primera instància número 24 de Barcelona. 

Les declaracions del ple del 15 de desembre per part de la dreta van causar molta indignació. Tal va ser el punt al qual es va arribar que Carrizosa va comparar el cas de l'escola de Canet de Mar amb el municipi d'Ermua, on va ser assassinat Miguel Ángel Blanco a mans d'ETA. El líder taronja ho va dir durant una sessió de control al president de la Generalitat, el qual va ser molt contundent amb Carrizosa: "Avui s'ha equivocat. El conec i estic convençut que quan hi pensi se'n penedirà del que ha fet". Dies abans, Carrizosa havia comparat el nen de Canet amb Rosa Parks.  

 

Criminalització del centre

En un comunicat, les famílies han apuntat que les declaracions "no es corresponen amb el clima de bona convivència que existeix a la nostra escola, ni amb l'actitud de les famílies, que sempre hem rebutjat qualsevol forma d'assenyalament, intolerància i falta de respecte", i han denunciat que el centre de Canet ha estat "objecte de criminalització per part d'alguns partits polítics amb la voluntat de construir un relat absolutament fals sobre la situació lingüística" a les escoles catalanes i el seu model. Tot això, denuncien, ha acabat fomentant una "veritable situació d'assetjament i assenyalament públic" cap a la comunitat, amb pintades amb amenaces i insults en xarxes socials i mitjans de comunicació, han assegurat.

L'associació de famílies defensa que les escoles han de ser espais de protecció de la infància dins d'un model de convivència: "Premisses bàsiques que, per desgràcia, han ignorat les persones contra les quals es dirigeix la demanda de conciliació". Per això, insisteixen a demanar als diputats que rectifiquin i prenguin mesures per a prevenir que aquests fets es repeteixin, en un cas que l'associació se sent amb l'obligació de portar als tribunals "per a exigir responsabilitat política".