Ciutadans no tira la tovallola. El president de la formació taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha apostat perquè el seu partit es presenti si es produeix una repetició del 23-J. "A la vista dels pocs vots que decanten la política, si tinguéssim aquests 5 o 7 diputats de Ciutadans, la política canviaria moltíssim", ha defensat en una entrevista al Cafèe de les Idees aquest dilluns. Amb tot, ha afirmat que no va ser un error renunciar a presentar-se als comicis del passat mes de juliol, ja que, considera que va ser una decisió "fruit de les circumstàncies", perquè tenien poques oportunitats, però segons Carrizosa els resultats han demostrat que és "interessant i sa per a la política espanyola que Ciutadans no desaparegui i no deixi la política en mans dels que volen trencar Espanya". 

En relació amb les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que es preveuen a principis del 2025, Carrizosa ha confirmat que està a disposició del partit com a candidat de Ciutadans. "Si em diuen que sí, sí", ha reconegut. A més, ha donat per fet que Ciutadans també es presentarà a les eleccions europees. Malgrat la situació més que complicada en la qual es troba Ciutadans, el seu líder a Catalunya defensa el projecte, tot i que ha reconegut que quan va guanyar les eleccions a Catalunya—l'any 2017— ho van fer gràcies a "moltíssim vot prestat". Segons Carrizosa en aquell moment el vot era contra "el secessionisme colpista", i els catalans havien de decidir qui representava millor a aquest corrent, però un cop "passat el perill del colpisme, la gent ha tornat als partits o a l'abstenció", ha reflexionat. 

Persecució del castellà a Catalunya

Carrizosa ha insistit en la idea que defensen des de la seva formació que a Catalunya existeix una persecució del castellà. El líder de Cs a Catalunya, considera que "no es pot permetre que el règim lingüístic a les institucions el marquin aquells que no respecten la llibertat lingüística a Catalunya". Així doncs, Carrizosa ha reiterat que "és una evidència" que el castellà està perseguit a Catalunya. "Dir que el català és llengua pròpia deixa l'espanyol com a llengua impròpia a nosaltres ens sembla que deixa automàticament a l'espanyol com a llengua "impròpia, externa, d'imposició...", ha argumentat. 

El pròxim diumenge 29 d'octubre, diverses fundacions han organitzat una altra manifestació contra l'amnistia, a la qual el líder de Vox, Santiago Abascal, ja ha confirmat que hi assistirà. Sobre aquest acte, Carrizosa ha afirmat que no tenia coneixement de la data "és la primera notícia. A nosaltres no ens ha convocat ningú". Precisament, preguntat per l'amnistia en un possible pacte entre PSOE i Junts perquè Pedro Sánchez es quedi a La Moncloa, Carrizosa ha assegurat que aquesta situació "és molt dolenta" i està "tensant a la societat". En aquesta línia, ha argumentat que mai s'ha de deixar que la política "es deteriori tant" que la gent pensi que "no serveix per res més que per crispar". Preguntat sobre si la situació que ha definit com "de tensió" és la mateixa que la que es vivia el 2017 ha assegurat que "encara no".