El líder de Ciutadans de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que el seu partit es presentarà a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que es preveuen a principis del 2025. "Això està fora de tota discussió i de qualsevol dubte", ha dit el diputat de Ciutadans al Parlament en una entrevista a Europa Press. A més, Carrizosa també ha assegurat que la seva formació estudiarà si concórrer en unes eleccions al Congrés si hi ha una repetició dels comicis.

Ciutadans, en descomposició

Tot i això, Ciutadans no compta amb un líder en l'àmbit espanyol, i és que la seva portaveu, Patrícia Guasp, va dimitir fa uns dies per "motius laborals". A hores d'ara, la cara més visible del partit és la de l'eurodiputat Adrián Vázquez, qui és el secretari general de la formació taronja. Amb tot, Ciutadans ha sofert un degoteig de baixes durant els últims anys cap al PP i només va aconseguir 10 regidors a les últimes eleccions municipals del 28 de maig. A més, també va desaparèixer de la majoria de comunitats autònomes de l'Estat.

Davant d'aquest escenari, Carrizosa subratlla que l'objectiu del seu partit és "superar novament el PP i posar a Vox al lloc on li correspon, que és per sota de Ciutadans de Catalunya". Sobre una possible repetició electoral, Carrizosa apunta que a Espanya "falta un partit de centre i un partit que sigui capaç d'inclinar governs, sense que inclinin la balança aquells que volen trencar Espanya", fent una clara referència a Junts i Esquerra Republicana.

El PP i Puigdemont

"Estem parlant d'unes magnituds que Cs, per descomptat, podria aconseguir i incloure en el nou Govern sense que ho faci Puigdemont o sense que ho faci Junqueras", ha afirmat Carrizosa, qui espera que hi hagi dirigents que puguin tornar a Ciutadans, malgrat marxar-ne. A més, també ha enviat un missatge al seu excompany de partit Nacho Martín Blanco, qui va encapçalar els populars a la demarcació de Barcelona en les passades eleccions al Congrés: "Hi haurà gent, que s'ha anat del partit, que ara està callada, però m'agradaria saber què pensen d'aquestes converses amb Puigdemont".

Sobre la gestió de Rodalies, ha qüestionat que el Govern pugui gestionar millor aquesta competència, posant d'exemple les obres de l'L9 del metro de Barcelona. "La gestió per part de la Generalitat ha estat nefasta", ha dit Carrizosa, qui considera que a l'independentisme no li interessa que millori el servei de Renge. "Per ells, és un argument de separació".