El president de Ciutadans, Carlos Carrizosa, tira de la vella retòrica del partit taronja per tornar a atacar l'independentisme. En una entrevista al programa Cafè d'idees de TVE, no ha faltat la crítica contra TV3, el vocabulari recurrent com "trileros" i les amenaces cap a "aquells que se saltin la llei". És en aquest aspecte on Carrizosa ja s'aventura a pronosticar què passarà: "Aragonès serà el nou Puigdemont".

Així doncs, compara els dos presidents i està convençut que des de la posició de poder que dona liderar la Generalitat de Catalunya, aquests sempre acaben "inclinant-se per l'espai independentista per no perdre'l quan toca". Des de Puigdemont portant a terme l'1-O fins els reptes que a Aragonès se li puguin presentar: "Juguen al 'jo soc més indepe que tu i si no et veuran com un traïdor'. Ara, s'han intercanviat els papers i li faran la mateixa maniobra que ja feien Rovira i Junqueras el 2017 a Junts". 

També ha titllat de "follón" les relacions que hi hauran entre Esquerra amb la CUP i Junts d'aquí a dos anys. Ara, Carrizosa considera que tenen aquest primer període per moure "una mica els 'cubiletes' mentre van pactant una continuïtat". Els taronges avisen, fent-se seva una frase de l'independentisme, que "ho tornaran a fer", és a dir, tornaran a denunciar i perseguir aquell que "se salti la llei".

I lamenta que gràcies a la "validació de Pedro Sánchez", els presos independentistes hagin rebut els insults com "si fossin herois de la democràcia i comparant-se amb Nelson Mandela". Per Carrizosa, "això és molt fort".

"A TV3 hi ha un programa en castellà? No"

En la recurrent crítica contra TV3, avui tampoc ha faltat la dosi habitual: "Estic fart de sentir al Parlament que aquí el català no té presència si no és per TV3. I estic fart de dir i la senyora Gemma Nierga, i La 2 i Ràdio 4? No importa. Afavorim el català des dels mitjans públics nacionals i això es fa, és una acció del nostre Estat. Però què es fa a TV3? A TV3 hi ha un programa en castellà? No. A les aules catalanes es pot utilitzar el castellà com a llengua vehicular? No, veritat?". 

En clau d'actualitat, lamenta que la taula de diàleg els exclogui i considera que el que tindria més èxit és una trobada de "totes les forces polítiques", és a dir, el que acaba representant-se al Parlament. Carrizosa veu que "perjudica moltíssim la convivència de Catalunya amb una foto bilateral" entre governs.

Fotografia de portada: imatge de recurs de Carlos Carrizosa al costat de la diputada Anna Grau