Jordi Romeva, el pare del conseller Raül Romeva, ha carregat durament contra els partits independentistes. Ho va fer en un acte el passat 12 d'octubre organitzat per l'ANC de les Terres de l'Ebre, segons informa Ebre Digital, on va afirmar que no suporta la divisió entre els partits independentistes "mentre els membres del Govern legítim són a la presó i a l'exili".

De la mateixa manera, el pare del conseller va demanar que "amb intel·ligència, amb bon criteri i amb el cap fred, establim una estratègia conjunta. L’ANC ha preparat una proposta. Discutim-la i apliquem-la entre tots, units! I acabem, com més aviat millor, amb aquest malson!”.

De cop i volta, va apel·lar directament a les formacions independentistes retraient-los: "Com podeu fer vida normal mentre els vostres companys i companyes estan tancats a la presó? Tancats per fer la seva feina, que és la vostra feina; per complir amb la seva obligació, que és la vostra obligació”.

En la mateixa línia, Jordi Romeva els va recordar que "s'havien presentat a les eleccions per restituir el Govern legítim i per fer efectiva la República Catalana" i els va instar a "fer-ho i a complir amb l'obligació perquè amb la República podrem resoldre tant les lleis socials…, com treure a la Carme Forcadell de la presó”.

I aquí no va quedar, també va indicar que no veu cap càrrec electe que "estigui disposat a sacrificar-ho tot per la independència i la llibertat del seu poble, com d'altres han fet". El pare del conseller va subratllar que l'únic que cal fer és "reprendre el fil allà on el vàrem deixar. Publicar al DOGC la Declaració d’Independència del 21 de desembre del 2017. Fer-ho saber a les cancelleries i a la Unió Europea. I arriar d’una vegada la bandera borbònica del Palau de la Generalitat”.