El diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza, carrega contra l'independentisme per voler ajornar la data de les eleccions al 30 de maig.

En una comparativa on parla de morts i treballs en establiments considerats de primera necessitat per a tot el conjunt de l'estat, també del govern espanyol, escriu a twitter: "Per als independentistes: estar assegut a la caixa d'un supermercat tots els dies no provoca morts. Però estar assegut en una taula electoral un dia sí provoca morts per l'independentisme: Pots ser explotat però no pots votar".

Zaragoza omet que tots els partits, fins i tot el PP o Ciutadans que no són independentistes, també van mostrar-se a favor en la taula celebrada per demanar l'ajornament que era preferible evitar la data del 14 de febrer. Malgrat tot, el socialista no amaga quin és el seu principal enemic i entra en el joc del populisme parlant de feines amb més o menys risc.

La setmana passada ja va ometre els riscos sanitaris que tots els experts han recollit en els seus informes, i demanava respecte per la decisió provisional del TSJC. Zaragoza també carregava contra els independentistes com el mal de tot el desgavell previ que està aflorant amb aquests comicis. En una entrevista a La Sexta, va ser rotund: "El Govern de la Generalitat, de moment, ha de respectar la llei i comunicar que el procés continua per donar garanties democràtiques als ciutadans".

Des del principi, els socialistes han tingut pressa per no ajornar la data de les eleccions fins el punt de quedar-se sols en defensar aquesta idea. Posteriorment, van acceptar passar la data per Setmana Santa i finalment van allunyar-se del seu discurs inicial en una comunicació a dues bandes, des de Catalunya i Madrid, que va confondre l'opinió pública: la posició sobre una data o altra es donava des del PSC amb Iceta però també a Madrid amb el PSOE i el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo que, finalment va desistir seguir donant declaracions confoses.