Càrrecs del PDeCAT s'estan pronunciant a favor de la proposta dels consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Lluís Puig de dissoldre la formació dins de JxCAT i anar cap a una nova organització política. Tot i que l'executiva del PDeCAT l'ha rebutjada, nombrosos càrrecs del partit no li fan cas i els suports segueixen apareixent a la xarxa.

El principal càrrec polític del PDeCAT, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s'ha alineat amb el president Carles Puigdemont i els presos polítics. 

"Una proposta per construir JxCAT que conjuga inclusió, suma i mirada de futur. Gràcies Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Lluís Puig pel vostre compromís!", ha assenyalat.

També ha secundat Puigdemont i els presos polítics el conseller d'Interior, Miquel Buch, el segon càrrec del PDeCAT al Govern

"Els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Lluís Puig fan una proposta inclusiva, de mirada llarga, transversal, oberta a tothom i que obre futur. Gràcies pel vostre compromís amb el país: ho farem junts, i per Catalunya", ha manifestat.

Igualment ha fet el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. "Avui, el més disruptiu en la política catalana és la consolidació de l’espai ampli que representa JxCAT. Per això, la proposta valenta que han fet Quim Forn, Lluís Puig, Josep Rull i Jordi Turull, de suma positiva, em sembla ben encertada. Tot el suport", ha indicat.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha retuitejat directament la valoració que ha fet Puigdemont, on aplaudia la proposta dels presos polítics.

El degoteig de pronunciaments és constant i també ho han fet els àmbits (sectorials) de Relacions Internacionals i d'Institucions Públiques del PDeCAT com a tals, que s'han sumat a la iniciativa a favor de la dissolució en JxCAT.

"L’àmbit de Relacions Internacionals del Partit Demòcrata se suma a la proposta dels consellers Jordi Turull, Quim Forn, Lluís Puig, que s'han fet seva Meritxell Budó, Miquel Buch, Damià Calvet, Jordi Puigneró i el president Carles Puigdemont. Fem-ho junts i fem-ho per Catalunya", han indicat.

També s'ha sumat a l'assimilació dins de JxCAT la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, la número dos del partit, que ha enllaçat el tuit de Puigdemont. "Al vostre costat president Carles Puigneró i consellers Jordi Turull, Lluís Puig, Josep Rull i Quim Forn", ha apuntat. "Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble", ha afegit parafrasejant Salvador Espriu.

S'hi ha afegit en el mateix sentit el també diputat al Congrés Josep Lluís Cleries.

En termes semblants s'han expressat els alcaldes de Sant Climent de Llobregat i de Cornellà del Terri, Isidre Sierra i Salvador Coll, i nombrosos càrrecs municipals.

"Tot es mou" Celebrem la proposta de la comissió formada pels consellers legítims Quim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig, per definir un sol eix polític consolidat en JxCAT. Som-hi", ha apuntat Sierra.

"Crec absolutament que JxCAT ha esdevingut transversalitat, pluralitat, amb un clar lideratge de noms de la societat civil que han demostrat una nova manera de fer política. No és hora de mirar carnets. És hora de remar junts cap a l’horitzó de la República", ha indicat Coll. 

Alguns dels càrrecs es queixen que la direcció del partit no els ha consultat, abans de rebutjar la proposta dels presos polítics i de l'exiliat.