Va ser la primera que va plantar cara decididament a l'hiperlideratge d'Albert Rivera. L'octubre de 2018, l'aleshores eurodiputada Carolina Punset va anunciar que abandonava Ciutadans per la seva dretenització, una deriva que ara critiquen els seus propis fundadors i els dirigents propers a Rivera que s'estan donant de baixa els darrers dies. Ximo Puig, el reelegit president de la Generalitat Valenciana, ha fitxat l'ex de Cs com a assessora del seu nou govern per al càrrec de comissionada d'afers europeus. 

Segons un comunicat del govern valencià, Punset, filla del divulgador Eduard Punset, treballarà en matèries relacionades amb la potenciació del comerç exterior, la promoció de la Comunitat Valenciana, les infraestructures estratègiques i la captació de fons europeus. L'anunci arriba en plena crisi a Ciutadans, que comença a col·leccionar baixes que no reconeixen l'essència del partit al qual es van apuntar. 

La tardor de 2018, Punset ja ho va advertir amb la seva carta de renúncia, en la qual incloïa afirmacions contundents com que "segueixo sense entendre com un pot anar-se'n a dormir socialdemòcrata i llevar-se ultra liberal", que Cs li feia sentir "vergonya com a feminista" o que Rivera havia "escollit deliberadament lluitar únicament pel vot de la gent de dretes o, millor dit, molt de dretes". 

La gota que va fer vessar el got va ser la visita que, com a eurodiputada, va decidir fer a Carles Puigdemont a Waterloo. El partit no li va perdonar aquella reunió, que va fer de manera discreta. Punset va arribar a assegurar que Cs es comportava com el KGB. L'exeurodiputada taronja podria no ser l'única incorporació de persones escindides de Cs al govern socialista de Ximo Puig. Una mica de sal a la ferida oberta a Cs.