La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, va fer un estrany paper, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, quan va negar que el president del govern hagués dit mai que hi havia hagut rebel·lió durant el procés. La vicepresidenta intentava, així, justificar que l'Advocacia de l'Estat no acusés als presos polítics de rebel·lió. Quan un periodista es va oferir a llegir-li una frase literal de Pedro Sánchez, de 17 de maig, en què aquest afirmava que hi havia un delicte de rebel·lió, Calvo ha afirmat que aquestes declaracions Sánchez les havia fet abans de ser president del govern espanyol, i que, per tant, el president del govern espanyol mai no havia dit això.

Quan Sánchez va fer aquestes declaracions, poc abans de la moció de censura, el PSOE estava endurint les seves posicions respecte als polítics independentistes. Sánchez va arribar a dir que calia modificar el Codi Penal perquè recollís com a delicte de rebel·lió actes que no estiguessin vinculats a aixecaments armats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat