L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha presentat davant del Tribunal Suprem un incident  de nul·litat d'actuacions al considerar que s'ha vulnerat el dret a la tutela judicial efectiva en relació al dret de defensa i a tenir un procediment amb totes les garanties.

L'equip d'advocats de Forcadell denuncia a l'escrit que ha presentat davant del Suprem que, a causa de la indeguda celeritat amb el que es tramita el procediment del cas de l'1-O, durant la fase d'instrucció no es van tramitar ni resoldre recursos que la defensa havia presentat correctament.

La falta de resolució dels recursos presentats durant la fase d'instrucció, asseguren els lletrats, hauria de comportar que la causa no es seguís tramitant fins que efectivament aquells recursos siguin resolts expressament ja que en cas contrari es vulnera el dret a la tutela judicial efectiva.

En aquest sentit, els lletrats recorden a la sala segona del Tribunal Suprem que fa més d'un mes que estant pendents els recursos demanant la llibertat de Forcadell, que no han estat resolts malgrat que es va habilitar el mes d'agost.

 

 

La presentació d'aquest escrit ha tingut lloc dies després que el Tribunal Constitucional admetés a tràmit per unanimitat el recurs d'empara de Forcadell contra la interlocutòria del Tribunal Suprem que va rebutjar la recusació del magistrat instructor Pablo Llarena.