L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha demanat avui a través d'un nou escrit que s'ha presentat al Tribunal Suprem, que s'inhibeixi. No li reconeix la competència i demana que el judici es faci a Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia, allà on va començar el seu cas amb les dues querelles interposades per la fiscalia.

Forcadell també demana en el seu escrit la suspensió del termini per fer l’escrit de defensa,  fins a la resolució d’aquest article de previ pronunciament.

Com altres vegades, i com també van fer ahir Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, Forcadell argumenta que tots els fets passen a Catalunya: "Tots els fets relacionats amb els elements dels tipus penals que es pretenen atribuir (negats rotundament per aquesta part), tenen lloc completament a Catalunya".

 

La defensa de Forcadell, l'advocada Olga Arderiu, desmunta els delictes de rebel·lió i els motius pel qual el judici s'ha de fer al TSJC. I ho fa punt per punt: "Si hagués hagut algun alçament públic i violent (extrem que aquesta part nega contundentment), hauria tingut lloc a Catalunya; Si s'hagués declarat la independència, també hauria tingut lloc al Parlament de Catalunya i, per tant, a 
Barcelona; si s'hagués derogat, suspès o modificat totalment o parcialment la Constitució, també hauria passat al Parlament de Catalunya i, per tant, a Barcelona; si s'hagués sostret, amb l'alçament públic i violent, qualsevol força armada de l'obediència del Govern (se suposa que els Mossos d'Esquadra), també hauria tingut lloc a Catalunya".