Carme Forcadell ha demanat el trasllat de presó, segons ha pogut saber El Nacional. Fa 10 dies va arribar a Puig de les Basses, a Figueres, on va ingressar amb Dolors Bassa.

La defensa de Carme Forcadell ha demanat el trasllat de presó perquè pugui estar més a prop de la seva família. L'advocada Olga Arderiu ha demanat l'ingrés a Mas d'Enric, el centre penitenciari del Catllar, al Tarragonès.

Serveis Penitenciaris ha d'autoritzar el trasllat, que podria ser efectiu aquesta mateixa setmana.

L'ANC del Catllar ja prepara l'acte de "benvinguda", amb dues convocatòries per al dia en què es faci el trasllat. Una al matí, per mostrar suport quan arribi el vehicle amb Carme Forcadell, i una altra a la tarda, a prop de la presó, i amb la presència de representants polítics i de l'ANC i Òmnium, igual que s'ha fet amb els trasllats de tots els presos polítics el dia que van arribar des de Madrid.

Forcadell i Bassa van ingressar el 23 de març a la presó de dones d'Alcalá Meco després que Pablo Llarena les cités per comunicar-los el processament per rebel·lió i malversació. Abans Forcadell havia estat una nit a la presó després de declarar al Tribunal Suprem.

Llarena la va deixar sortir l'endemà quan es va poder pagar la fiança de 125.000 euros que va fixar per evitar la presó. Però l'hora final de l'interrogatori i la impossibilitat de fer efectiva la fiança aquella mateixa nit van fer que l'aleshores presidenta del Parlament passés 16 hores en una presó.