"El meu deure és defensar la sobirania del Parlament", així es manifesta l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, en un reportatge a la BBC, on defensa la seva innocència i explica que la seva defensa recorrerà a la justícia europea per denunciar la vulneració dels seus drets fonamentals.

Forcadell, que s'enfronta a una petició de disset anys de presó, explica des de la presó de Mas d'Enric: "Cada dia és molt dur perquè saps que ets innocent, però no saps quants dies i nits estaràs tancat", explica l'expresidenta del Parlament que porta prop de nou mesos empresonada.

"El meu paper com a presidenta del Parlament no pot ser censurar el debat, si hi ha una majoria parlamentària que ha estat elegida en unes eleccions lliures i democràtiques i vol parlar sobre aquest tema", explica Forcadell que recorda que el seu deure és "defensar la sobirania del parlament, la llibertat d'expressió, el pluralisme polític i el dret d'iniciativa dels diputats".

"En un parlament democràtic, la paraula ha de ser gratuïta: cal parlar de tot, l'únic límit ha de ser el respecte dels drets fonamentals", afegeix.

El reportatge també dona veu al marit de Forcadell, així com a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i a la líder de l'oposició Inés Arrimadas. Cunilerra rebutja que es tractin de presos polítics i afirma que els empresonats van vulnerar la llei. Arrimadas, de la seva banda, van aprovar una norma fora de la Constitució espanyola i afegeix que "van negar els nostres drets, ens van silenciar com a oposició al Parlament de Catalunya".