"Defensin l'autodeterminació o pleguin". Així de contundent s'ha mostrat el diputat de la CUP Carles Riera que ha criticat que el Govern no hagi fet "cap acte de sobirania" ni per l'"autodeterminació" des del 21-D i que els ha acusat d'estar duent a terme una estratègia "desmobilitzadora i per rebaixar la tensió".

Així ho ha assegurat en una interpel·lació parlamentària al Govern aquest dimecres, on ha criticat el diàleg amb el govern espanyol i on ha assegurat que l'executiu català ha dimitit "en la defensa dels drets". "El Govern ha renunciat a l’autodeterminació i ha resseguit els límits de l’Estatut i la Constitució sense desobeir", ha denunciat el cupiare.

En el torn de rèplica, el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha instat a la CUP a "seure a la taula" si creuen que "podem fer més" i els ha recordat que el context "és difícil". En aquest sentit, Bosch els ha demanat "solidaritat" i "fer pinya". "Els volem per anar junts. Deixem els retrets, fem pinya i mirem al futur", ha demanat en aquest punt. 

Bosch ha volgut també aclarir que els responsables de la situació són "l'ofensiva de la dreta més rància i el nacionalisme espanyol" i ha recordat a la CUP que per tirar endavant la República cal "més fortalesa "internacional, interna i democràtica i política". Així, els ha recordat que els qui van intentar tirar-ho endavant són al presó o a l'exili i els ha demanat "posar-nos d'acord" per poder-ho fer en un futur.