Primera reacció de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després que la Junta Electoral hagi anunciat que els veta com a candidats a les eleccions europees. Tots tres, que encapçalen la llista de Junts per Catalunya (sota la marca Lliures per Europa) avancen en un comunicat conjunt que plantaran cara a la decisió de l'àrbitre electoral espanyol. Durant les properes hores, desplegaran "de manera immediata totes les accions jurídiques a l’Estat espanyol i a Europa per defensar els drets dels tres candidats i els drets dels electors a votar aquesta candidatura republicana". 

"No ens resignarem a acceptar una resolució que clarament contradiu la legislació espanyola i europea i que viola, en la tradició de la justícia espanyola quan es tracta de polítics independentistes, un pilar bàsic sistema democràtic", adverteixen l'expresident i els seus exconsellers. A l'escrit denuncien que la decisió de la JEC "és la demostració de la impossibilitat d’impedir que, en cas de ser escollits, els candidats puguin exercir lliurement el càrrec" i "de la connivència entre un sistema judicial que hauria de ser independent amb determinats interessos polítics".

Hores d'ara l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, prepara els recursos pertinents. Ara bé, s'esgota el temps. Avui dilluns expira el termini per confeccionar i presentar candidatures i es procedirà a proclamar-les. Per això la Junta Electoral els dóna fins les sis d'aquesta tarda per corregir la llista, ja que si s'exclou Puigdemont, Comín i Ponsatí, JxCat incompleix el requisit de paritat que estableix la llei electoral, la LOREG. Si no ho arreglen, avisa, no podrà proclamar-se la llista. Fonts de JxCat expliquen que estan estudiant com procedir i si la presentació del recurs pot ampliar o no aquest termini.