Carles Puigdemont ha rebut la Plataforma Antirepressiva de Ponent al Parlament Europeu, per tractar el cas dels onze encausats a Lleida per desordres públics durant la protesta a la Subdelegació del govern espanyol el març del 2018 per la detenció a Alemanya del president a l'exili. La cosa és que d'aquí a quatre dies se celebrarà a la capital del Segrià una manifestació per la vista dels dies 23 i 24 de novembre, ja que cadascun dels acusats s'enfronta a més de cinc anys de presó: la fiscalia demana per a cadascun dels onze acusats tres anys de presó per desordres públics, nou mesos de presó per lesions i un any i mig per atemptat contra els agents de l'autoritat. Entre els acusats hi ha el raper Pablo Hasél, a qui li demanen mig any més per l'últim delicte en aplicar-li l'agreujant per reincidència. Recordem que aquest dilluns es va conèixer la primera condemna a un manifestant de Tsunami a l'aeroport.

"Avui ens hem reunit en el Parlament Europeu amb el president Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín per explicar el cas dels onze de la subdelegació. Els pròxims 23 i 24 de novembre serà el judici", ha dit als mitjans Alicia Monterroso, membre de la plataforma. Llavors, han visitat l'Eurocambra per denunciar la persecució de la "dissidència política" a l'estat espanyol i deixar ben clar que continuaran "lluitant per l'absolució del cas dels onze de la subdelegació i d'altres casos repressius al territori".

L'eurodiputada Clare Daly visitarà Pablo Hasél

També ha criticat les causes a l'Estat contra "totes les persones que surten al carrer a protestar" que "es juguen la cara per defensar els drets fonamentals", a més d'assenyalar ERC per no haver-los donat "cap resposta" i negociar amb el govern espanyol la reforma del delicte de sedició mentre es reunia amb els membres de la Plataforma Antirepressiva de Ponent. Una de reforma també valorada "molt negativament" per Axel Albendea, un dels onze acusats. Albendea ha afegit que són uns "caps de turc per atemorir la dissidència política" i que es tracta d'un "judici polític". "No pactarem amb l'Estat. Anirem per l'absolució", ha defensat. Finalment, l'encausat ha avançat que no es rendiran "davant un estat feixista" i ha demanat que la manifestació convocada el 19 de novembre sigui "multitudinària".

Monterroso ha explicat que han parlat amb l'eurodiputada irlandesa Clare Daly, que s'ha compromès a visitar Hasél a la presó de Lleida. De fet, un dels membres de la plataforma ha llegit un missatge del raper, en el qual recorda que fa dos anys que està empresonat "per haver denunciat en cançons i missatges de Twitter fets provats sobre la monarquia, els cossos policials i l'extermini per desatenció mèdica de presos polítics antifeixistes". Sobre la vista dels dies 23 i 24 de novembre, Hasél assegura que es jutjaran els onze manifestants "per haver protestat contra la repressió després de la detenció del president de Catalunya, Carles Puigdemont, per haver impulsat un referèndum democràtic d'autodeterminació". "La policia va dissoldre la manifestació massiva amb violentes càrregues que van deixar nombrosos ferits, posteriorment se'ns va acusar amb informes falsos, sense cap prova, d'haver-los agredit. Les presons són plenes de presos polítics i existeixen milers de represaliats. Només a Catalunya, som més de 4.000 les persones que hem patit la repressió en aquests últims cinc anys en el marc de la lluita nacional", ha conclòs.