El president i, de nou, cap de llista per Junts per Catalunya a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha reclamat el seu dret a participar en debats electorals en la propera campanya, un cop s’ha vist restablert en l’encapçalament de la candidatura per decisió judicial.

En una entrevista a El Món a Rac1, Puigdemont ha assenyalat que li pertoca “debatre amb els caps de llista de la circumscripció de l'Estat espanyol" i que no renunciaran a demanar tot allò que els correspongui. Amb tot, ha assenyalat que hi veu dificultats tècniques, com ara “seguir un debat en sistema dúplex, amb els segons que hi ha sempre de retorn”.

De fet, Puigdemont es troba ara encarrilant de nou la seva candidatura un cop ahir va rebre llum verda per encapçalar-la de nou, i per això ha lamentat que a dinou dies de les eleccions, “anem a contrarellotge”.

Respecte a l’anunci del Partit Popular de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional, Puigdemont s’ha mostrat confiat que després de la decisió judicial d’ahir, “no hi ha cap possibilitat que ens vetin", però ha volgut afegir que el fet que el Tribunal Suprem assenyalés que els tres exiliats havien de poder presentar-se pot tenir relació amb la intenció de Puigdemont, Comín i Ponsatí de portar el cas “a la justícia europea”, on les “conseqüències haurien pogut ser devastadores”. De fet, no es descartava la possibilitat que s’arribés a “anular les eleccions europees a Espanya, amb un ridícul monumental”.