El FC Barcelona juga a Bèlgica el pròxim 13 de desembre el partit de lligueta de la jornada 6 de la fase de grups de la Champions League contra el Royal Antwerp, que es disputarà al Bosuilstadion d'Anvers (21.00 h). Era una ocasió ideal perquè el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, pogués presenciar un partit del Barça en directe, al costat del president del club blaugrana, Joan Laporta, amb qui té una gran relació. Però, finament, fonts de l’oficina del president Puigdemont han confirmat que no assistirà al partit, atès que participarà, “com fa sempre”, en el ple del Parlament Europeu a Estrasburg.

Convidat per l'alcalde De Wever

Carles Puigdemont havia estat convidat el passat 27 de novembre a assistir a la llotja de l’estadi belga per l'alcalde d'Anvers, Bart de Wever, que també va convidar el raper Valtònyc, qui, tot i que ja pot tornar a Catalunya perquè van prescriure les causes que se l'imputaven, continua vivint a Bèlgica. De Weber, membre del parlament flamenc des del 2004, també és president del partit Nova Aliança Flamenca, que lluita per un Flandes independent en una Europa unida. La resposta a la invitació no s’havia fet pública per motius de seguretat, però finalment el president Carles Puigdemont ha decidit mantenir els seus compromisos polítics oficials i assistir a l’últim ple del Parlament Europeu de l’any 2023 a Estrasburg, ciutat que dista uns 379 quilòmetres d’Anvers.

Deures fets a Europa

El FC Barcelona disputarà el darrer partit de la lligueta de la fase de grups contra el Royal Antwerp ja classificat com a primer de grup després de la darrera victòria europea contra el Porto (2-1) a l’Estadi Lluís Companys. L’equip blaugrana es va imposar per 5-0 a l’equip belga, cosa que va significar la millor estrena a la Champions del Barça des del curs 2016/17, quan va imposar-se per 7-0 al Celtic Glasgow a l’Spotify Camp Nou. L'equip de Xavi s'enfrontarà aquest diumenge 10 de desembre al Girona, en el primer derbi català de la temporada en el seu exili a l'estadi de Montjuïc. El Girona és un altre equip sentimentalment lligat al president Carles Puigdemont, que va ser alcalde d'aquesta ciutat des del 2011 al 2016. El president exiliat a Waterloo és soci del Girona, que sens dubte és la gran revelació de la temporada al futbol europeu i actualment ocupa la segona posició de la classificació de LaLiga EA Sports, empatat a 38 punts amb el líder, el Reial Madrid, i amb quatre punts d'avantatge sobre de l'equip de Xavi.