Un comentari "trist". El president Carles Puigdemont ha esclatat contra les últimes declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha titllat de ximpleria la celebració d'un referèndum. "És evident que no hi ha cap condició per a plantejar un referèndum a curt termini. Millor que aterrem i menys promeses incomplertes. Després d'una pandèmia i la crisi climàtica, la gent ja no està per tonteries", ha dit Colau aquest dilluns a TV3.

Aquestes paraules no han agradat gens a Puigdemont, que ha carregat contra els comuns en un missatge al seu canal de Telegram: "No deixa de ser trist que, pels comuns, la màxima expressió democràtica hagi passat a ser una tonteria".

TELEGRAM Carles puigdemont ada colau referendum tonteria

Si bé fonts de l'Ajuntament de Barcelona han matisat que les "tonteries" no es volien referir exactament al referèndum sinó "a la política del pim pam pum", són moltes les persones que han entès aquestes declaracions de la mateixa manera que Puigdemont. Entre aquestes persones s'hi troba el president Quim Torra, que també ha qualificat de "lamentable" el discurs de Colau.

"L’alcaldessa de la capital del país titllant de ximples a la majoria social del país. Quan Barcelona renuncia a posar-se al davant de la nació es provincialitza i la mediocritat l’engoleix", ha criticat Torra a Twitter.

TUIT Quim torra ada colau referendum tonteria

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, també ha carregat contra l'alcaldessa de Barcelona per les seves paraules. "Potser que deixi de dir ximpleries senyora Colau i defensi la democràcia", ha demanat.

"Ada Colau creu que el 70% dels catalans, inclosos votants seus, diem tonteries quan demanem poder votar. Creu també que les manifestacions més massives de la història recent d'Europa són una tonteria", ha afegit a Twitter.

TUIT Jordi puignero ada colau referendum tonteria

Puigneró no ha estat l'únic integrant del Govern que ha criticat l'actitud de Colau. La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, també s'ha expressat com el president Puigdemont i ha dit que és "realment trist" que els comuns "considerin una tonteria la màxima expressió de la democràcia".

Geis ha relacionat les paraules de l'alcaldessa de Barcelona amb "l'herència (o la factura) que ha deixat Manuel Valls". Cal recordar que Valls va abandonar la setmana passada de manera oficial l'ajuntament de la capital per tornar a la política francesa.

TUIT Elisenda Alamany ada colau referendum tonteria

Al consistori tampoc ha agradat aquesta postura de Colau. Elisenda Alamany, regidora d'ERC (abans als comuns), ha titllat les declaracions de l'alcaldessa com "més pròpies de Collboni", primer tinent d'alcalde de Barcelona i dirigent del PSC.

 

Imatge principal: El president Carles Puigdemont i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN