El president Carles Puigdemont no es presentarà demà dijous a declarar a l'Audiència Nacional, ha assegurat el seu advocat a Brussel·les, Paul Bekaert, al mitjà neerlandés NOS, que ha assegurat que Puigdemont "no anirà a Madrid" perquè, a parer de l'advocat, "no tindrà un judici just" a Espanya. En declaracions a l'agència Associated Press, Bekaert ha proposat "que l'interroguin a Bèlgica".

"És bastant obvi que el meu client adoptarà ara l'actitud d'esperar a veure què passa", afirma el lletrat belga, Paul Bekaert, davant la pregunta de si Puigdemont es presentarà davant la Justícia espanyola. L'Audiència Nacional va citar Puigdemont i altres tretze membres del Govern per demà dijous a les 09.00 hores, en relació amb els delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

De fet, l'advocat a Brussel·les ja va avançar ahir dimarts a la televisió flamenca VRT la intenció de lluitar contra qualsevol petició d'extradició a Espanya. "Hem decidit no fer una petició d'asil, però lluitar contra qualsevol extradició als tribunals", ha assegurat Bekaert, que ha dit que els processos són "completament separats" i que el que està fent Puigdemont és "perfectament legal".

Per la seva banda, l'advocat català de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha denunciat un "atropellament dels drets fonamentals" perquè la majoria de membres del Govern i de la Mesa encara no han estat citats a declarar. En declaracions a Catalunya Ràdio, Alonso-Cuevillas ha assegurat que en els seus 33 anys d'advocat "mai havia vist citacions pel següent dia hàbil" i ha reclamat que cal més temps per preparar les declaracions judicials.