"Cap sorpresa". Així de contundent s'ha manifestat aquest matí el president Carles Puigdemont davant les informacions que apunten que l'informe elaborat per la Guàrdia Civil sobre la manifestació del 8-M i que ha provocat la destitució de coronel Diego Pérez de los Cobos, responsable de la violència policial de l'1-O, està ple de d'errors, notícies tergiversades y falòrnies desmentides.

Puigdemont no se sorprèn d'aquestes revelacions sobre informes plens de falsetats i apunta que "ho porten fent des de fa anys, però com que servia per perseguir i condemnar independentistes, ja els anava bé". El president critica el silenci que en el seu moment van mantenir els socialistes davant actuacions de la Guàrdia Civil contra l'independentisme, concretament de Pérez de los Cobos, personatge clau en l'acusació i condemnes per l'1-O. "Callaven davant dels abusos i mentides d'aquest personatge sinistre. Ara ells en són víctimes", conclou.

El coronel Diego Pérez de los Cobos va ser destituït pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, dilluns per, oficialment, pèrdua de confiança. El motiu oficial ha estat l'ocultació d'un informe de la Guàrdia Civil, elaborat per ordre judicial, sobre la manifestació del 8-M a Madrid i l'expansió del coronavirus

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram